Gazeteciler Cemiyeti | TÜSİAV 22. YAŞINA GAZETECİLER CEMİYETİ’NDE GİRDİ
20471
single,single-post,postid-20471,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

TÜSİAV 22. YAŞINA GAZETECİLER CEMİYETİ’NDE GİRDİ

6

06 May TÜSİAV 22. YAŞINA GAZETECİLER CEMİYETİ’NDE GİRDİ

İŞ DÜNYASI GAZETECİLER CEMİYETİ’NDE BULUŞTU
Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) 22. Kuruluş Yıldönümünü Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde kutladı. Ankara’nın sivil toplum kuruşlarını, iş adamlarını ve medyayı bir araya getiren resepsiyonda Başkentin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Kuruluşundan bu yana 22 yıl boyunca sanayi ve iş dünyasını aynı çatı altında toplayan TÜSİAV, Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde yeni yaşını kutladı. Resepsiyona, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Genel Sekreter Ümit Gürtuna ile Yönetim Kurulu üyesi Olgunay Köse’nin yanı sıra Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, Ankara Fenerbahçeli İşadamları Derneği Başkanı Engin Aygüney, 1905 Ankara Galatasaray Derneği Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı Nezih Allıoğlu ile Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu’u ile çok sayıda işadamı ve gazeteci katıldı.
SARITOPRAK: “TÜSİAV, ANKARA İÇİN BİR ÇATI ÖRGÜTÜ GÖREVİ ÜSTLENMEKTEDİR”
Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, Ankara’nın kalkınması için en önemli faktörlerden birinin sivil toplum kuruluşları olduğunu ifade ederek, “Duayen gazeteci aynı zamanda benim 40 yıllık dostum Nazmi Bilgin, bugün 22.yaşımızı kutlamamız için bizlere ev sahipliği yaptı. TÜSİAV’ın bugünlere gelmesinde emeği geçen platform başkanlarımıza teşekkür ediyorum. TÜSİAV Ankara için bir çatı örgütü görevi üstlenmektedir. Ben bu vakfa abilik, kanaat önderliği yapıyorum ve sivil topluma hizmet verdiğimiz için gurur duyuyorum. TÜSİAV hepimizin yaşam tarzı oldu. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak Ankara için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Çünkü bu bizlerin bu ülkeye olan borcudur, bu ülkenin emrindeyiz. Devletimiz varsa bizlerde varız, bizim varlığımız ülkemizin ve devletimizin varlığına bağlıdır. Atmış olduğum bir tohum bugün kocaman bir çınar oldu” dedi.
BAŞKAN BİLGİN: “BİZ HİÇBİR ZAMAN HASIM DEĞİLİZ, HISIMIZ”
Kuruluşundan bu yana Türkiye Cumhuriyetini, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimseyen herkesin Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde yer aldığını ifade eden Başkan Nazmi Bilgin, “Gazeteciler Cemiyeti 1946 yılında kurularak Türkiye’nin ilk basın kuruluşu olma özelliği taşıyor. Cemiyetimiz kurulduğu günden bu yana çok farklı görüşleri, renkleri aynı çatı altında birleştirmiştir. Ortak paydamız, her türlü farklılığa rağmen aynı çatı altında olmaktır. Bu ülkeyi, cumhuriyeti seven, bu ülkenin bölünmez ilklerini savunan Atatürk ilke ve inkılaplarını korumaya gayret eden tüm dostlarımıza kapılarımız her zaman açıktır. Bu ülkeye borcumuz olduğunu biliyoruz. Hepimiz farklı renklerde olabiliriz ama hiç kimse bir başkasını kendine benzetmeye çalışmamaktadır, aksi taktirde tek düze monoton insanlar olacağız ve böyle olmak bu ülkeye yakışmaz. Ben yaklaşık 3 yıldır üniversitelerde ve çeşitli kurumlarda barış gazeteciliği ve medyada barış dili üzerine yüzlerce binlerce kişi ile fikir alışverişi yapıyorum. Gazeteci olarak medyada ve en önemlisi insan olarak birbirimize karşı kullandığımız dilin barışçıl olması bu ülkeyi daha yaşanılır bir hale getirecektir. Mesleğim gereği yaklaşık 60 ülke gezdim ve dünyanın hiçbir yerinde güneş Anadolu’da doğduğu gibi doğmuyor, bu kadar farklı zenginliklerin bir arada olduğu başka hiçbir yer yok. Biz hiçbir zaman hasım değiliz her zaman hısımız” diye konuştu.
BARAN: “DEMOKRATİK TOPLUMLARIN OLMAZSA OLMAZI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI, İŞ DÜNYASI VE MEDYADIR”
Ankara Ticaret Odası Başkanı (ATO) Gürsel Baran, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının kalkınmadaki önemine işaret ederek, “TÜSİAV’ın 22.yıl münasebeti ile Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliği ile düzenlenen bu resepsiyonda sizlerle beraber olmaktan büyük bir keyif duyuyoruz. Öncelikle TÜSİAV’ın 22 yıl boyunca bu varlığını sürdürmesi çok önemlidir. Gazeteciler Cemiyetimizin değerli Başkanı Nazmi Bilgin’in bu güzel ev sahipliği için kendisini bir kez daha kutluyorum. Bu resepsiyona sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası medya ile buluşuyor adı verilmiştir. Hakikaten özgür, çağdaş, demokratik bir toplumun olmazsa olmazı sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve medyadır. Bu üçlünün birinin eksikliği dengelerin bozulması için yeterlidir. Bu üç kesimin varlığı toplumun bilinçlenmesi, birlik ve beraberliği açısından da önemlidir. Bizler Ankara Ticaret Odası olarak sivil toplum kuruluşu ve iş dünyasını temsil ediyoruz. ATO yönetimi olarak üstlendiğimiz görevin öneminin de bilincindeyiz. Sivil toplum kuruluşlarının fonksiyonunun ülke yönetimine yaptığı her şeye itiraz etmek olmadığını da biliyoruz. Sivil toplum kuruluşları iktidarla karar alıcılar arasında bir köprü görevi görürler. Ankara için ülkemiz için şehrimiz için yapılması gerekenleri elimizden geldiği kadarıyla yapmaya çalışıyoruz. Ankara için çok önemli olduğunu düşündüğümüz sağlık turizminde başkent olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda ciddi çalışmalar yapıyoruz bunun içinde Ankara’nın önemli termal kaynakları da yer alıyor. Fuar alanları için de bir yol haritası belirledik ve önümüzdeki yıl çözüme ulaşmış olacağını düşünüyoruz. Ayrıca yurt dışı uçuşlarını da Ankara’dan direkt yapmak için gerekli çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.
YAŞAR, “ANKARA MEMUR KENTİ DEĞİL, SANAYİ DEVİDİR”
Dünya başkentlerinin ülkelerin simgesi olduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara’nın cumhuriyetin başkenti olduğunu söyleyerek, “Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Nazmi Bilgin’in de belirttiği gibi bu ülkede yaşadığımız için hepimiz çok şanslıyız. Bu ülkenin kıymetini bilerek kardeşçe yaşamamız gerekiyor. Bu ülkeyi kuranları bu cumhuriyeti bizlere emanet edenleri bu ülkeyi kurtaranlara borçluyuz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkeyi bize emanet edenlere bizlerde sahip çıkmak zorundayız. Demokrasiye sahip çıkamazsak işçi olarak da iş adamı olarak da bürokrat olarak da birçok haktan faydalanamayacağımızı hepimizde biliyoruz. Demokrasiye sahip çıkacağız çünkü bu ülkeyi kuranların bizlere gösterdiği muasır medeniyetler seviyesidir, bu seviyeye mutlaka erişeceğiz. Ankara’ya hepimizin sahip çıkması gerekiyor, Ankara cumhuriyetin başkentidir. Dünya başkentleri ülkelerin simgeleridir. Ankara’nın sıkıntılarını kavga ederek değil barışla çözmek zorundayız. Ankara artık bir memur kenti değil bir sanayi devidir. Ankara’nın alt yapı, üst yapı, imar sorunları var. Bunları aşmak birbirimizi kucaklamaktan geçiyor. Ankara’nın geleceğinin aydınlık olacağına inanıyorum. Bu kapsam da TÜSİAV’ın çalışmalarını destekleyerek kendilerini bir kere daha tebrik ediyorum” dedi.

TOPLU 3