Gazeteciler Cemiyeti | Temsil Edildiğimiz Kurumlar
17394
page,page-id-17394,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Temsil Edildiğimiz Kurumlar

Cemiyetimiz, kuruluşundan bu yana devletinin yanında yer alarak, Cumhuriyet, Demokrasi ve özgürlüklerin yılmaz bekçisi olmuştur. 63 yıldır aşıladığı bu güvenle ülkemizin mesleki ve diğer önemli kurumlarında hak ettiği yeri almıştır.

Basın İlan Kurumu;

 

Özellikle  Anadolu basınının can damarı olan bu kurumda, cemiyetimizin başkanı Nazmi Bilgin 18 yıl aralıksız Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Başkan Bilgin kurumun genel kurul üyeliğini sürdürüyor.

basinilan

Basın Kartları Komisyonu;

 

Mesleğe yeni başlayanların belirli bir süre bekledikten sonra almaya hak kazandıkları, “Sarı Basın Kartı” gazeteciler için vazgeçilmezler arasındadır.

Mesleğinde dürüst olmak, kalemini satmamak Basın ahlak yasalarına uymak ve gazetecilik dışında hiçbir iş yapmamak gibi koşulları irdeleyerek süresini dolduranlara “Basın Kartı” veren komisyonda başkanımız Nazmi Bilgin tarafından temsil edilmekteyiz.

bkomisyon

Türkiye Gazeteciler Federasyonu

 

Cemiyetimiz uzun süren çabalar sonucu, Türkiye’deki 75 adet Gazeteciler Cemiyetini bir araya getirmiş, maddi ve manevi desteği ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun kuruluşunda, en büyük pay sahibi olmuştur.

Federasyonun başkanlığını Nazmi Bilgin 12 yıl aralıksız olarak yaptıktan sonra, genel kurulca ölene dek “Onursal Başkan” ilan edilmiştir.

tgf

Türk Silahlı Kuvvetleri Elele Vakfı

 

1995 yılında Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı ve anlamlı “HAYDİ TÜRKİYE MEHMETÇİKLE ELELE” kampanyasını, ulusumuzun inanılmaz duyarlılığı ve güveni ile gerçekleştirerek 65 milyon dolar bağışı “Mehmetçik Vakfına” devretti. Kurulan “Türk Silahlı Kuvvetleri Elele vakfı  kadir bilirlik örneği göstererek, o dönem Orgeneral Karadayı’nın başkanı olduğu vakfa tek sivil kuruluş olarak cemiyetimizi aldı. Nazmi Bilgin tarafından temsil edildiğimiz vakıf, Gazilerimiz için “TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi” adlı dev eseri oluşturdu. 1999 yılında hizmete giren bu merkez Türk Ulusunun şehit ve gazilerine bir “Şükran Anıtı”’dır

elelelogo