Gazeteciler Cemiyeti | Zaman Dizimi
16625
page,page-id-16625,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Zaman Dizimi

Aralık 1957 Cemiyetimiz ilk lokaline kavuştu. Ankara Gazeteciler Sendikası ile yapılan anlaşma gereği iki kuruluş özellikle mesleki sorunlar başta olmak üzere bir çok konuda birlikte işbirliği yapmayı kararlaştırdı.
Nisan 1958 Yine bu iki kuruluş birlikte Dini bayram günlerinde “BAYRAM” gazetelerini yayımladı.
Aralık 1960 27 Mayıs Devriminden sonra, Milli Birlik Komitesi üyeleri ile birlikte oluşturulan Kurucu Meclis’te  Cemiyetimizi o dönem başkanlığımızı üstlenen Altan Öymen, Oktay EKŞİ ve  İlhami Soysal birlikte temsil etti.
Mayıs 1963 Bakanlar Kurulunun 08.05.1963 tarih ve 6/1704 sayılı kararı ile  Cemiyetimiz “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsünü kazandı.
Eylül 1969 Bu gün halen Gölbaşı Haymana yolu üzerindeki “Bizim Çatı”olarak faaliyet gösteren taşınmazımız, eğitim tesisi olarak kullanılmak üzere satın alındı.
Aralık 1971 Antalya’nın Kaş İlçesi Çukurbağ yarımadasında 1.242 bin metrekare lik arazi satın alındı.
Ocak 1973 Cemiyet Merkezimiz ve Lokali, Turan Emeksiz Bulvarı No 3 deki müstakil binaya taşındı. (Pakistan Büyükelçiliği karşısı)
Mart 1978 Cemiyetimizin “24 SAAT”  isimli günlük gazetesi yayınlanmaya başladı.
Eylül 1981 Cemiyetimizce yaptırılan kaideli büyük boydaki Atatürk Heykeli törenle Kaş meydanına dikildi.
Kasım 1986 1984 yılında satın alınan Çevre Sokak 35 numaradaki bugünkü Cemiyet Merkezi ve Lokali yeniden restore ve tefriş edilmek suretiyle hizmete girdi.
Eylül 1987 Kaş Çukurbağ yarımadasındaki arsamızın büyük bir bölümü ortalama 1500 m2 olmak üzere o gün için vecibelerini yerine getiren 300’ün üzerindeki üyemize adlarına çıkartılan tapularla birlikte devredildi.
Mart 1993 Cemiyetimiz, aralıksız 24 yıl başkanlığını yapan, sınırsız özveri ile somut hizmetler sunan, üyelerini ortak ilkeler etrafında birleştiren, özgürlük ve demokrasi aşığı Beyhan CENKÇİ’yi kaybetti.
Mayıs 1993 AÜ İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı ile yaptığımız işbirliği ile meslekte 50 Yılını doldurmuş ağabeylerimize, ustalarımıza vefa borcumuzu ödemeye çalıştık. Onları hatırladık, hatırlattık…Onurlarına düzenlediğimiz ödül töreni sonrası, resepsiyon ve yemekte hasret giderdik. Yüreği, bileği, kalemi çelik bu “Ustalara Saygı”’yı  geleneksel hale getirdik.
Haziran 1993 PKK terör örgütünün, özellikle Güneydoğu Anadolu’da basının susturulması ve gazetelerin dağıtımının engelleme girişimleri üzerine yerli ve yabancı 150 gazeteci ve 27 cemiyet başkanını THY’ dan kiraladığı özel uçak ile Diyarbakır’a götüren Cemiyetimiz, bu cesur tavrı ile bölgede görev yapan meslektaşlarına moral, yöre halkına bütünleşme ve düşünme konusunda ivme kazandırdı.
Mayıs 1993 Cemiyetimiz, PKK’nın kirli yüzünü tüm ayrıntılarıyla  yabancı ülkelerin gözleri  önüne sermek üzere, “PKK’nın GERÇEK YÜZÜ”adlı  İngilizce Almanca ve Fransızca dillerinde  90 bin adet kitap bastırdı ve  ülkemiz ve dünyada uyarılması gereken tüm kişi ve kuruluşlara ücretsiz olarak posta yoluyla gönderdi.
Mart 1995 Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı ve anlamlı “HAYDİ TÜRKİYE MEHMETÇİKLE ELELE” kampanyasını ulusumuzun inanılmaz duyarlılığı ve güveni ile gerçekleştirerek 3 trilyona yakın bağışı Mehmetçik Vakfına devreden Cemiyetimiz, gazilerimiz için tesis edilen “TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi” adlı dev eseri oluşturmada ki katkısının gururunu yaşadı.
Kasım 1995 Gölbaşı’ndaki Basın Göl olarak adlandırılan tesisimiz yeniden onarılıp baştan sona tefriş edilerek “BİZİM ÇATI” adı altında üyelerimize hizmete başladı
Mayıs 1996 Cemiyetimiz Türkiye’deki 61adet Gazeteciler Cemiyetini bir araya getirerek Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun kuruluşunda en büyük pay sahibi oldu.
Nisan 1997 Cumhurbaşkanlığı köşkünde bir ilk yaşandı. Cemiyetimiz Büyük Jürisi tarafından “Yılın Adamı, Gazetecisi-Yayıncısı, ve Sanatçısı” olarak seçilenlere ödülleri Pembe Köşkte sahiplerine verildi. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in bizzat ev sahipliği yaptığı bu tören ve resepsiyonlar 1998 ve 1999 yıllarında da devam ederek kamu oyunda büyük yankı uyandırdı ve takdirle karşılandı.
Şubat 1999 Cemiyetimiz, PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ı Türkiye’ye iade etmeyeceğini açıklayan İtalyan hükümetini protesto etmek amacıyla Ankara’ da ki İtalyan Büyükelçiliği önünde “Şimdi ve Sonsuza Kadar Terörizme Hayır” sloganı altında gece gündüz 1o gün boyunca imza kampanyası düzenledi.
Kasım 2004 Merkez binamızın altında yaklaşık 500 m2lik alan Sanat Galerisi’ne dönüştürüldü. Ankara’nın en büyük ve modern galerisi olarak sanatçı ve sanatseverlerin hizmetine sunuldu