Gazeteciler Cemiyeti | Yönetim kurulu
15284
page,page-id-15284,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Yönetim kurulu

nbilginİ.Nazmi BİLGİN

Başkan

1950 yılında Erzurum’ da doğdu. Gazeteciliğe 1971 yılında Son Havadis Gazetesinde başladı. 1974 yılında babası Turhan Bilgin ile Güneş Gazetesini kurdu.Bu gazeteninin sahipliğini yaparken, Yazı İşleri Müdürlüğü görevinde bulundu.1976 yılında Dünya Gazetesi’inde Haber Müdürü olarak göreve başladı. Aynı gazetede “Olaylar-İnsanlar-Yorumlar” başlığı altında günlük yazılar yazdı. 1980 yılında, Tercüman Gazetesinde göreve başladı. İstihbarat Şefliği ve Haber Müdürlüğü görevlerini yaptı. 1986 yılında TRT-2′nin kuruluşunda bulundu. TRT’ye, 5 yıl “Uzman Haberci” ve “Genel Müdür Danışmanı” olarak hizmet verdi. Çeşitli basın kuruluşları tarafından 6 yıl, Haber-Röportaj ve Röportaj dallarında “Yılın Gazetecisi seçildi.14 yıl, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerinden sonra, 1992 yılında ittifakla cemiyete Genel Başkan seçildi. Bilgin 1992 yılından beri bu görevi sürdürüyor.

1997 yılında kuruculuğunu yaptığı Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 2009 yılına kadar Genel Başkanlığını yaptı. BRT Televizyonu Ankara Temsilcisi olarak görev yaptı. Bu kanalda “Zirve” adlı Programı ve TRT-1′de yayınlanan “Politika Kulvarı” adlı programı hazırladı ve sundu. Unesco Türkiye Milli Komitesi Üyeliği ve Denetçiliği görevinde de bulunan Bilgin halen, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Silahlı Kuvvetleri Elele Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Üyeliği ve Reklam Kurulu üyeliği görevlerini de sürdürmekte. Bilgin, Evli ve üç çocuk babası.

skiratliSavaş KIRATLI

Başkan Vekili

Türkiye’nin Sesi Radyosu’nda (The Voice of Turkey), uzun yıllar yöneticilik yaptıktan sonra, TRT Haber Dairesi ve Dış Yayınlar Dairesi Başkanlıklarında haber müdürü, başkan yardımcısı ve başkan olarak görev yaptı. TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanı iken 1996 yılında emekliye ayrıldı.
1967 yılından bu yana Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Savaş Kıratlı bu süre içinde Yönetim Kurulu’nda Mali Sekreter, Genel Sekreter ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Basın Şeref Kartı sahibi olan Savaş Kıratlı evli, bir çocuk ve bir torun sahibi ve halen Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini sürdürmektedir.

eyondemErtürk YÖNDEM

Başkan Yardımcısı

1944’te Erzurum’da doğdu. 1971 yılında TRT’nin açtığı sınavı kazanan Ertürk Yöndem, 1978 yılına kadar önce Televizyon Dairesinde sonra Haber Dairesinde kameraman olarak çalıştı. 1979 yılında prodüktörlük sınavını kazanan Yöndem, ‘Olayların İçinden’, ‘Günün Olayı’ gibi kuşaklarda programlar yaptı. Türkiye’nin ilk resmi savaş muhabiri oldu. Kıbrıs Barış Harekâtı’nda TRT adına savaş muhabirliği yaptı. Esir düştü. TRT’de 1980’den sonra ‘Haberden Habere’ Adlı kuşak programına başlayan Ertürk Yöndem, 1987 Yılında kuşağın adını ‘Perde Arkası’ olarak değiştirdi. Yöndem özgün sunumuyla bütünleşen ‘Perde Arkası‘ adlı programla tanındı. Evli ve 2 çocuk babası Yöndem, halen Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı görevini sürdürmektedir.

aaydemirAyhan AYDEMİR

Başkan Yardımcısı

1960 Ankara doğumlu Ayhan Aydemir gazetecilik hayatına Oktay Ekşinin yönlendirmesi ile 1981’de stajyer olarak Hürriyet’te başladı. 5 yıl Hürriyet’te kaldı. 1987’den bu yana ise Milliyet’te çalışmaya devam ediyor. Aydemir halen Milliyet Ankara Gazetesi haber koordinatörü ve Gazeteciler Cemiyetinde başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.


ykanliYusuf Kanlı

Başkan Yardımcısı

Kıbrıs 1959 doğumludur. Kıbrıs Maarif Koleji ve DTCF İngiliz dili ve Edebiyatı Bölümü 1982 mezunudur. Gazeteciliğe 1978’de Turkish (Hürriyet) Daily News gazetesinde başladı. Daha sonra Anadolu Ajansı’nda görev yaptı. 1995’de tekrar Daily News gazetesine döndü, önce “serbest editör” sonra “yazı işleri müdürü” ve “köşe yazarı” oldu. 2004-2006 yıllarında “Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazar” olarak görev yapan Kanlı, aynı gazetede “Köşe Yazarı” olarak çalışmaya devam etmektedir. Kanlı ayrıca Kıbrıs’ta yayınlanan çeşitli haber platformlarında ve Gazeteciler Cemiyeti’nin 24 Saat gazetesinde haftalık makaleler yazmaktadır. Kanlı Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Yardımcısı’dır.

ugurtunaÜmit GÜRTUNA

Genel Sekreter

1943’te İstanbul’da doğdu. Gazeteciliğe 1961’de başladı. 1965’te Cumhuriyet Gazetesi’nde 1969’dan itibaren Ankara Cumhuriyet bürosunda çalışmaya başladı. 1971 yılında Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın yönetim kurulu üyesi ve Ankara Şube başkanı oldu. Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun yönetim kurulu üyeliğini yaptı. 1978’ de CHP’den politikaya atıldı ve Ankara il başkanı oldu. 1982’de Milliyet gazetesine girdi. 1985’te Hürriyet’in çıkardığı Hürgün Gazetesi’nin Ankara temsilciliğini yaptı. 1983-1993 yılları arasında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gazete yazarlığı dersi verdi. Anadolu Ajansı yönetim kurulu üyeliği de yapan Ümit Gürtuna, evli 4 çocuk ve 1 torun sahibi. Gürtuna, halen Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. Haber, yorum, röportaj, araştırma ve fotoğraf dallarında yılın gazetecisi ödülleri bulunmaktadır. Ayrıca, 2014 yılı Burhan Felek Basın Hizmet ödülü sahibidir.


myoldasMustafa Yoldaş

Mali Sekreter

1946’da Elazığ’da doğdu. 1965’te TRT’de göreve başladı. 1970’te TRT Antalya Bürosu’na muhabir olarak atandı. Daha sonra Büro Haber Müdürü oldu. Yoldaş bu görevini sürdürürken TRT’den emekli oldu. Antalya Gazeteciler Cemiyetinin kurucu üyeleri arasında yer aldı. İki dönem başkanlığını yaptı. Evli ve 1 Çocuk sahibi olan Yoldaş, halen Gazeteciler Cemiyeti Mali Sekreteri olarak görev yapmaktadır.

gsoysalGüray SOYSAL

Üye

1945’te Ankara’da doğdu. Gazeteciliğe 1961 yılında Büyük Zafer’de arşivde çalışarak başladı. Kısa süre sonra amatör spor müsabakalarını izleyerek muhabirliğe geçti. Pek çok gazetenin Ankara bürolarının spor servislerinde çalıştı. Temsilcilik, servis yöneticiliği ve köşe yazarlığı yaptı. 1993 yılında da emekli oldu. Güray Soysal halen Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesidir.

asimsekAli ŞİMŞEK

Üye

1962’de Hatay’da doğdu. Gazeteciliğe 1988 yılında Anadolu Ajansı’nda başladı. 1991 yılında Irak’ta savaş muhabirliği yaptı. 1992-1994 yılları arasına AA Kahire temsilciliği görevinde bulundu. 2011 yılına kadar AA Dış Haberler Müdür Yardımcılığında bulundu. Evli ve 1 çocuk sahibi Ali Şimşek Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesidir.

aorucAli ORUÇ

Üye

1963’ta Kırıkkkale’de doğdu. 1986 yılında TRT ‘de işe başlayan Oruç, Haber Dairesi Başkanlığında uzun sure çeşitli alanlarda muhabirlik yaptı. Ali Oruç daha sonra TRT Yayın Planlama Koordinasyon Daire Başkanlığı’nda başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Bu görevinin ardından TRT Strateji Dairesinde uzman olan Ali Oruç, daha sonra da TRT Avaz Kanal koordinatörlüğünde muhabir olarak çalışmaya başladı. Evli ve 2 çocuk sahibi olan Ali Oruç halen Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesidir.


oyilmazÖnder Yılmaz

Üye

 Önder Yılmaz 1972 yılında Kars’ta doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Gazetecilik hayatına 1992 yılında Milliyet Gazetesi’nde başladı. Başbakanlık Muhbirliği, Yazı İşleri Editörlüğü gibi görevlerinde bulunan Yılmaz, halen Milliyet Gazetesi’nin TBMM Büro Şefi olarak görevini sürdürmektedir. Yılmaz, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi’dir..

HAMİT ÖNDER SÜRENKÖK   

H.Önder Sürenkök

Üye

 1959 yılında Ankara’da doğdu. Gazetecilik hayatına 1976 yılında Tasvir gazetesi’nde başladı. Daha sonra İpekyolu Dergisi, Son Söz gazetesinde çalıştı. İngilizce bilen ve hala Zafer Gazetesi’nin sahibi olan Sürenkök, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

KÖSE-OLGUNAY son vesikalıt
Olgunay Köse

Üye

1965 Ordu’da doğdu. 1989-1990 ‘da ANKA haber ajansında gazeteciliğe başladı. Daha sonra sırasıyla Meydan ve Gözcü gazetelerinde , belediye eğitim sağlık çalışma hayatı muhabirliği yaptı. Siyasi parti muhabirliğiyle aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık muhabirliği ve parlamento muhabirliğini de yürüttü. 1997 de TRT’de Muhabir olarak göreve başladı. Burada TRT Haber Dairesi’nde çeşitli programlar yaptı. 2002-2006 yılları arasında TRT’nin Bakü temsilciliğinde görev yaptı. Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Yüksek Okulu’nu da bitiren Olgunay Köse, halen TRT Türk Kanal Koordinatörlüğü ‘nde editör olarak görevini sürdürmektedir.

20200529_000718

Nursun Erel

Üye

Nursun Erel Siyasal Bilgiler Fakültesi, Basın Yayın Yüksek Okulu mezunudur, meslek yaşamına Anadolu Ajansında başlamış, daha sonra Tercüman Gazetesinde uzun yıllar ekonomi muhabiri olarak görev yapmıştır… 30 yıla ulaşan gazetecilik kariyerinde, CUMHURİYET ve MİLLİYET Gazeteleri, Kanal D Televizyonu Haber Merkezi, NOKTA Dergisi, THE NEW ANATOLIAN gazetesi yer almış, bu kuruluşlarda, siyasi muhabirlik, dış politika muhabirliği, haber müdürlüğü, editörlük, temsilcilik gibi sorumluluklar üstlenmiş , özel röportajlar gerçekleştirmiş, köşe yazarlığı yapmıştır… Kısa sürelerle Adnan Kahveci ve Tansu Çiller’e danışmanlık görevi de yapmıştır…
Nursun Erel’in, Hamamböceği Sendromu (Remzi Yayınevi 2004), Tansu Çiller’in Siyaset Romanı (Bilgi Yayınevi 1993) adlı iki kitabı ve Kürt Sorunu üzerine, İngilizce yayınlanmış bir araştırması bulunmaktadır.