Gazeteciler Cemiyeti | Kaş ve Kalkan Arsalarımız
16648
page,page-id-16648,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Kaş ve Kalkan Arsalarımız

res-28

 

 

Kaş; Antalya’nın kuzey batısında, geçmiş medeniyetlere ev sahipliği yapmış, doğa güzeli bir ilçesidir. Yıllarca yol, su, elektrik gibi en temel yaşam gereksinmesinden uzak, kaderine terk edilmişken, 1967 yılında ancak deniz yoluyla ulaşabildikleri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Beyhan Cenkçi ve yönetim kurulunda ki bazı arkadaşlarına ev sahipliği yapar.

İşte Kaş’ın kaderinin değiştiği süreç böylece başlamış olur.
Cemiyetimiz ilçenin “Çukurbağ Yarımadası” mevkiinden 1 milyon 142 bin metrekare arazi satın alır. Yol ve su sorununu geçmiş hükümetlerden aldığı destekle çözümler.Yarımadanın imar planını hazırlattırır. Belirlenen koşulları yerine getiren 300’den fazla üyemizin her biri, 1500 metrekarelik müstakil tapulu arsa sahibi olur.

Bunun dışında cemiyetimiz üzerine kayıtlı, tapuları kasamızda bulunan, toplam 274 000 metrekarelik arazimiz bulmaktadır.

Ayrıca yarımada üzerinde bulunan dinlence ve eğlence tesisimiz, kira geliri ile bütçemize katkı sağlamaktadır.

Dün üzerinde yaşamak için “Tarzanlık” yapmak gerekir diyenler, bugün yarımadayı çepeçevre sarmalayan havuzlu lüks villa ve otelleri şaşkınlıkla izlemektedirler.
Günümüzün Kaş’ı makûs talihini yenmiş, Antalya ve ülkemizin önemli turistik merkezlerinden birisi olmuştur.

Gazeteciler Cemiyeti olarak ülkemize böylesine değerli bir merkezi kazandırmanın haklı gururunu tüm üyelerimizle birlikte yaşamaktayız. Ve yaşayacağız…