Gazeteciler Cemiyeti | Kitaplarımız
17672
page,page-id-17672,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Kitaplarımız

siir_Çalışma Yüzeyi 1

Özgürlük ve Barış Şiirleri

Yayını bu linkten indirebilirsiniz.

kitle_Çalışma Yüzeyi 1

UNESCO BİLDİRGELER

Yayını bu linkten indirebilirsiniz.

 

onlarmanset_Çalışma Yüzeyi 1Şimdi Onlar Manşet

Üyemiz Taner Dedeoğlu tarafından kaleme alınan Şimdi Onlar Manşet, geçen yüzyılın teknolojisinde, çeşitli imkansızlıklar ve zor şartlar altında görevini yapmaya çalışan 68 iletişimcinin yaşam öykülerini konu almaktadır. Kitabın dijital kopyasını bu linkten indirebilirsiniz.

Fiskeler ön kapakFİSKELER

Üyemiz merhum Tuncer Özbaykal’ın bu kitabı, onun son yıllarda 24 saat gazetemizde yer alan “Fiske”lerinden oluşuyor. Espri bir zekâ ürünüdür. Bizim sayfalarca yazsak anlatamayacağımız şeyleri Özbaykal, birkaç satıra sığdırıyor.

KİTLE İLETİŞİMİ 2

TÜRKİYE’DE KİTLE İLETİŞİMİ

Dün-bugün-yarın

İkinci Baskı

Prof. Dr. Korkmaz Alemdar’ın editörlüğünde oluşan çalışmanın ikinci baskısı, iki cilt halinde, 48 yazarın 99 makalesini bir araya getirdi. 1254 sayfalık çalışmada, akademisyen, gazeteci ve bilim insanları, Türkiye’de kitle iletişiminin tarihine ve geleceğine ışık tutuyor.

Slayt1

BÜZGÜSÜZ AĞIZ

Cemiyetimizin uzun yıllar avukatlığını yapmış olan Efrail Aydemir’in, yolunuzu aydınlatacak, düşündürecek, bazen tebessüm ettirip bazen hüzünlendirecek bilgelik yüklü bir kitabıdır.

ÖnKapakPDF-1OY AVI

Dicle Kavak Ekmekci’nin Türk Siyasetinde Amerikanvarileşme ve Karizmatik Liderlik isimli kitap, bir tez çalışmasının dönüşümüdür. 1982’den 2015’e kadar geçen 33 yıllık bir siyasal sürecin ve bu süreçte gerçekleşen 10 genel seçim kampanyasının medya üzerinden incelendiği bu kitap, siyasal iletişim alanında araştırma yapacak iletişimciler için de bir kaynak olacaktır.

anadoluda_ilk_turk_gazetesiANADOLUDA İLK TÜRK GAZETESİ )

Üyemiz, merhum gazeteci Muammer Yaşar Bostancı’nın Anadolu’daki ilk Türk gazetesi “Envar-i Şarkiyye”i anlatan Önemli bir belgeseli

ADres-32EM YAVUZ

Şehit gazeteci Adem Yavuz olayını belgeleyen,  yaşantısını ve tüm yazılarını toplayan bu kitap, aynı zamanda gelecek nesil gazetecilerine savaşta görev yapmanın ve vatan için ölmenin ne demek olduğunu anlatıyor..

res-33BASINDA ÇİZGİ SANATI

Üyemiz ,merhum ,ünlü karikatürist Oğuz Turhan’ın cemiyet yayınlarımız için özel olarak çizdiği karikatürlerin, yer aldığı bu albüm “Basında çizgi sanatı” adını taşıyor.

kanser_bilmecesi_ve_cozumuKANSER BİLMECESİ VE ÇÖZÜMÜ

Tıp Literatüründe üzerinde en çok eser verilen konu kanserdir. Değerli merhum onkoloji uzmanı Dr.Haluk Nur BAKİ’nin bu kitabı, kanser tedavilerinin ayrıntılı özetini anlatmaktadır.

res-34KONUŞMA SANATI

Üyemiz Gazeteci-Yazar,siyasetci Gökhan Evliyaoğlu’nun kaleminden konuşma sanatının tüm inceliklerini öğrenebilir, bunu toplum içerisinde uygulayabilirsiniz.

cile_yillariÇİLE YILLARI Anılarda Kaş

Yakın zamanda kaybettiğimiz üyemiz,Gazeteci-Yazar İsmail SADIK’ KAŞ İlçesinin tarihi, coğrafi, turistik özelliklerini ve gizemli güzellikleri anlatıyor.

burokraside_iletisimBÜROKRASİDE İLETİŞİM

Üyemiz Gazeteci-Yazar Reşat YAZICI ülkemizdeki bürokratik engellere farklı bir pencereden bakıyor v e çözüm için ipuçları veriyor.

kas_tarihiKAŞ TARİHİ

Üyemiz Hüdai BAYIK, uzun süren araştırmalardan sonra anadolunun en eski kazalarından biri olan KAŞ hakkında, kaynak niteliğindeki bu eseri Likya medeniyeti ile harmanlayarak bizlere sunmuştur.

basin_iktar_paraBASIN, İKTİDAR, PARA

Fransız Gazeteciler Federasyonu Başkanı JEAN SCWOBEL’in Fransız basınına dair yazdığı bu eseri dilimize üyemiz Cavit YAMAÇ çevirmiştir

res-42BASIN REKLAM VE KAMUOYU


Uzun yıllar Cemiyetimiz Yön.Krl üyeliği yapmış merhum Gazeteci-Yazar Erdoğan TAMER’in bu kitabı, Basının olmazsa olmazlarının arasındaki ilişkileri irdeliyor.

Aanayasalarimizda_basin_hukukuNAYASAMIZDA BASIN HUKUKU

Reşat YAZICI’nın yayınlarımız içerisinde yer alan bu ikinci eseri basın kitaplığımızda önemli bir yeri doldurmuştur

pkk_kitaplariPKK’nın GERÇEK YÜZÜ

Cemiyetimiz, Terör ile mücadelede uzmanlaşmış birim ve kişilerin görüş ve belgelerine dayanarak, PKK’nın uyuşturucu trafiği dahil, her türlü pisliğini gözler önüne seren bu kitabı, dört dilde 90 bin adet bastırarak, ücretsiz dağıtmıştır.

basvuru_gazeteci_el_kitabiBAŞVURU GAZETECİNİN EL KİTABI

Her meslekdaşımızın başucunda bulunması gereken,basın mevzuatı ile ilgili tüm kanun ve yönetmelikleri içeren, ayrıca cemiyetimiz tüzüğü ve Dernekler Kanunu’ da kapsayan bu kitabı üyelerimiz, meslekdaşlarımız ve basın yayın organlarına ücretsiz dağıttık.

ates_altinda_kibrisATEŞ ALTINDA KIBRIS

Üyemiz Yılmaz POLAT ,uzun yıllardır Amerika’da TRT’de dahil olmak üzere, çeşitli gazete ve ajansların Diplomasi muhabirliğini yapmıştır. Polat, babası Fazıl Paşa’nın da anılarından yararlanarak Kıbrıs üzerine oynanan oyunları gözler önüne sermektedir.

basinda_haber_fotografi_kullanimiBASINDA HABER FOTOĞRAFI KULLANIMI

Cemiyetimiz yayınları içerisinde yeralan, Doç.Dr. Özer KAMBUROĞLU’ nun Basında “Haber fotoğraflarının kullanımını” adlı bilimsel kitabı, İletişim Fakültelerinde ders kitabı olarak okutulmaktadır.

Tturk_basininda_unutmadiklarimiz7ÜRK BASININDA UNUTMADIKLARI

Üyemiz, Gazeteci-Yazar İhsan KAYACAN, aramızdan ayrılan 540 gazetecinin fotoğrafları ile biyografilerini bir araya toplamayı başarmış, bu eserini vefa anıtı olarak basın tarihimize armağan etmiştir.

turkiye_ataturkturTÜRKİYE ATATÜRK’TÜR ATATÜRK TÜRKİYE’DİR

Cemiyet olarak, içeriğiyle tekrar tekrar okunması gereken bir öğreti olduğuna inandık ve Yekta Güngör ÖZDEN’in bu kitapçığını yayınlarımıza kazandırdık.

cumhuriyet_basiniCUMHURİYET BASINI

Cemiyetimizin, Uzman bir guruba hazırlattığı, yakın tarihimize ışık tutacak olan bu kitap, Türkiye’deki bütün kütüphanelere, İletişim Fakültelerine basın ve yayın organlarına dağıtıldı.

cumhuriyetimiz80yasindaCUMHURİYETİMİZ 80 YAŞINDA

Cemiyetimizce, İ.Ü.İletişim Fakültesine hazırlattırılan, çok şey borçlu olduğumuz cumhuriyetimize armağan ettiğimiz bu kitap tüm kurumlarıyla Cumhuriyet’in geldiği noktayı anlatmaktadır.

kirmizibeyazKIRMIZI BEYAZ DÜŞÜNCELER

Prof. Dr. HAKKI AKALIN
Çeyrek asırdan beri ülkemizde yaşananlar, iç ve dış baskı grupları ve bunların uzantıları. Bir dönem milletvekilliği de yapan yazar, sorunların çözümünün de Atatürk’ün gösterdiği yolda olduğuna işaret ediyor.

seninleguvendeyimÇOCUK GÖZÜYLE POLİS

Kaş ilçe Emniyet ve M.E.Müdürlüğünün ortak çalışması da bir kitapta toplandı. Gazeteciler Cemiyeti tarafından yayınlanan kitap, ilköğretim okullarında düzenlenen yarışmaya katılan 47 şiir ve yazıdan oluşuyor.

cocukoyunlariGEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YÖRESEL HALK OYUNLARI

Kaş İlçe M.E. Müdürlüğünce hazırlanan Kaş Yöresi Çocuk Oyunları derlemesi Gazeteciler Cemiyeti tarafından yayınlandı. Çocukların sokak oyunlarından uzaklaşarak bilgisayar başında büyümesi ile fiziksel ve ruhsal gelişimlerindeki olumsuzluğa dikkat çeken çalışmada 45 oyun, çizgilerle anlatılıyor. Kitap, unutulmaya yüz tutan oyunları yaşatmayı amaçlıyor.

teknolojivetasarimTEKNOLOJİ VE TASARIM ÇALIŞMALARI

Kaş İlköğretim öğrencilerinin, Teknoloji ve Tasarım dersi için yazdığı günlükler ve kurguladıkları ilginç tasarım ve çizimler den oluşan kitap da Gazeteciler Cemiyeti tarafında yayınlandı. Geleceğin bilim insanlarını tanıtmayı amaçlayan kitap tamamen öğrencilerin çalışmalarından oluşuyor.

iletisim_emek_kalkinmaİLETİŞİM EMEK VE KALKINMA

Ekonomi Politik Yaklaşım
GAMZE YÜCESAN ÖZDEMİR
Teknoloji, kalkınma ve yurttaşlık ilişkisi üzerine bilimsel bir çalışma.

gazetecilisaniGAZETECİ LİSANI

ERSİN ÖZARSLAN
Sadrazam Mehmet Sait Paşa’nın bilinmeyen gazeteciliği ile mesleğim yeni geliştiği dönemde de gazete dili üzerine görüş bildirmesi ve hatta bunu kitaplaştırması anlatılıyor. Kitabın ikinci bölümünde de Paşanın kitabı tam metin Arapça ve Farsça açıklamaları ile yar alıyor.

basindiliBASIN DİLİ

GÜRSEL SAĞLAMÖZ
Ders kitabı olarak düşünülmüş bir araştırma. Edebiyat ile basın tarihi arasındaki ilişkiyi, haberden magazine, spordan seri ilan diline, şiirden felsefi söylem diline kadar inceleyen bir eser.

turkromanindagazetecilerTÜRK ROMANINDA GAZETECİLER

GÜLSEREN ŞENDUR- ATABEK
Yazarın doktora tezi olan eserde, sınırlı getirileri olan gazetecilik ve yazarlığın birbirine destek amacıyla geliştiği, yazarları gazetecilikten gelen romanlardaki, gazeteci kahramanların da eseri zenginleştirdiği vurgulanıyor.

turkiyede_arastirmaci_gazetecilikTÜRKİYE’DE ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK

Bu kitap, yenide olsa, meslek branşlarımız içerisinde yerini alan, etiği başta olmak üzere çeşitli yönleri ile tartışılan, “Araştırmacı Gazeteci” kavramını her açıdan irdeliyor

kitleiletisimiTÜRKİYE’DE KİTLE İLETİŞİMİ

DÜN – BUGÜN – YARIN
Derleyen – Prof. Dr. KORKMAZ ALEMDAR
Tarihimizin her dilimini kitle iletişimi açısından inceleyen kitap 33 bilim adamının çalışmalarından oluşuyor. Cumhuriyetin devraldığı kitle iletişim yapısından günümüze hatta yarınlara uzanan bir çalışma.

Ne-HaberNE HABER

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Konya Meram Gazetesi ile Konya Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’ın; polis adliyeden kültür sanata, sağlıktan spor haberlerine ve haber – fotoğraf ilişkisine kadar gazetecilik mesleği için gerekli önerilerini içeren kitap ikinci baskısını yaptı. Gazetecilerin el kitabı Ne Haber 270 sayfa.

iletisimULUSAL İLETİŞİM KONGRESİ 2010

Gazeteciler Cemiyetinin 15 – 19 Nisan 2010 tarihleri arasında Antalya’da düzenlediği kongre tutanaklarının toplandığı 208 sayfalı kitap; bir çok İletişim fakültesi Dekan ve Öğretim üyeleri ile gazetecilerin katılımı ile gerçekleşen oturumlar ve on ayrı çalışma grubunun raporlarından oluşuyor.

tvprogramciligiTELEVİZYON PROGRAMCILIĞI

Dr. KEMAL KALPAKLI

Üyemiz, GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dr. Kemal KALPAKLI’ aynı zamanda Harran Üniversitesi Şanlıurfa Mes.Yük. Ok.Görsel İşitsel teknikler Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanlığı yapmaktadır. Televizyon ile ilgili konuları harmanlayan bu kitap onun eğitim amaçlı ilk çalışmasıdır

IMG_0284KRALLARLA VE BAŞKANLARLA 50 YIL

LÜTFÜ AKDOĞAN

Üyelerimizden Lütfü Akdoğan’ın anılarını topladığı “Krallar ve Başkanlarla 50 Yıl” adlı eserin ilk cildi yayınlandı. Bir dönem milletvekilliğide yapan Akdoğan’ın Gazeteciler Cemiyeti yayınları arasında yer alan eserinin birinci bölümde; 1950 ve 60’lı yıllarda Babıali, Tanin ve Tercüman gazetelerinin öyküsü ile Akdoğan’ın savaş muhabirliği ardından Konya milletvekili olarak parlementoya girişi konu ediliyor.

IMG_0285ATATÜRK SEMPOZYUMU

Gazeteciler Cemiyeti tarihi bir olaya daha imza attı. Mustafa Kemal’in yaşamında önemli bir yer tutan Manastır Askeri İdadisinde 10 Kasım 2010 tarihinde düzenlediğimiz sempozyum kitap haline getirildi. Ankara İle Makedonya Türk Gazeteciler Birliğinin ortaklaşa düzenlediği sempozyumda; “Atatürk’ün iletişim politikası”, “Atatürk ve Türkçe”, “Atatürk ve Kültür”, “Atatürk ve Balkanlar” konusu uzmanlar ve bilim adamları tarafından değerlendiriliyor.

KRALLAR VE BAŞKANLARLA 50 YIL 2 VE 3

Gazeteci Lütfü Akdoğan ‘ın ” Krallar ve Başkanlarla 50 Yıl ” adlı eserinin ikinci ve üçüncü ciltleride yayınlandı. Bir Dönem Milletvekilliğide yapan Akdoğan bu bölümlerde 1965 -1966 yıllarında TBMM anıları, 1960 – 1970 yıllarında ki Ortadoğu savaşlarımnın perde arkası ile Cihan Sedat ve Leyla Halit ile yaptığ özel Röportajlar anlatıyor. Süleyman Demirel ile geçen yılları ve Tercüman gazetesinin öyküsüde bu bölümde yer alıyor.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am test text for Image with text shortcode.