Gazeteciler Cemiyeti | HAKKI İHSAN SAYIN’I KAYBETTİK
19745
single,single-post,postid-19745,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

HAKKI İHSAN SAYIN’I KAYBETTİK

Hakkı Sayın

06 Şub HAKKI İHSAN SAYIN’I KAYBETTİK

1922 yılında Çanakkale’de doğan Hakkı İhsan Sayın, mesleğe 1948 yılında Tasvir gazetesinde başladı. İstanbul radyosunda ekonomi ve toplumsal konulardaki röportajları ile dikkat çeken Sayın, 1952 yılında iktidardaki Demokrat Parti’nin yayın organı olan Zafer gazetesine sorumlu yazı işleri müdürü oldu.

Gerze Kasaba’sının yok olduğu yangın haberi ile dikkatleri çeken Hakkı İhsan Sayın, Türk Basın Ajansı’nı kurarak hizmet verdi. Sanayi Kalkınma Bankası ve Vakıflar Bankası’nın kurulması gerektiğini yazılarında vurgulayan Sayın, aynı zamanda bu kuruluşların isim babası da oldu. 1968-1974 yılları arasında Ticaret Bakanlığı, dış ekonomik ilişkiler, Sanayi Bakanlığı ve OYAK basın müşavirliği görevlerinde bulunan Hakkı İhsan Sayın, uzun yıllarda Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda ders verdi. Halkla İlişkiler Derneği kurucusu olan Hakkı İhsan Sayın, bugün Karacaahmet Şakirin camisinde kılınacak ikindi namazını müteakip toprağa verilecek.