Gazeteciler Cemiyeti | Gazeteciler Cemiyeti, “Türkiye’de Kitle İletişimi” kitabının ikinci baskısını yaptı
20875
single,single-post,postid-20875,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Gazeteciler Cemiyeti, “Türkiye’de Kitle İletişimi” kitabının ikinci baskısını yaptı

DSC_2446

28 Ara Gazeteciler Cemiyeti, “Türkiye’de Kitle İletişimi” kitabının ikinci baskısını yaptı

Türkiye’deki Kitle İletişimi kitabı, gazetecilerle akademisyenleri bir araya getirecek

Gazeteciler Cemiyeti, Prof. Dr. Korkmaz Alemdar’ın editörlüğünde, ilk baskısını 2009 yılında yaptığı “Türkiye’de Kitle İletişimi (Dün-Bugün- Yarın)” isimli çalışmayı, genişletilmiş haliyle okurla yeniden buluşturuyor. İlk baskısı 33 yazarın 83 makalesinden oluşan çalışmanın ikinci baskısı, iki cilt halinde, 48 yazarın 99 makalesini bir araya getirdi. 1254 sayfalık çalışmada, akademisyen, gazeteci ve bilim insanları, Türkiye’de kitle iletişiminin tarihine ve geleceğine ışık tutuyor.

Kitap, Osmanlı’da ilk gazetelere yönelik halkın ve yöneticilerin tutum ve davranışlarından başlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki gelişmelere ve 2016 darbe girişiminden sonra yaşanan sürece uzanıyor. Çalışmada, Olağanüstü Hal Kararnameleri ile kapatılan medya kuruşları, yoğun bir şekilde yaşanan işten çıkarılmalar, gazetecilik meslek örgütleri ile sendikaların durumu, öldürülen gazeteciler, yurttaş gazeteciliği ve internet haberciliğinin gelişimi gibi pek çok konu irdeleniyor.

Gazeteciler ve akademisyenler buluşacak

“Türkiye’de Kitle İletişimi” kitabı, Gazeteciler Cemiyeti’nde 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında yapılacak olan kokteyl ile akademisyenlerle gazetecileri bir araya getirecek. Bu çalışmanın ortaya çıkışında Gazeteciler Cemiyeti’nin büyük katkıları olduğunu vurgulayan kitabın editörü Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, “Bu çalışma, Gazeteciler  Cemiyet’in sekiz yıllık özverisinin sonucu ve basının sorunlarına duyduğu ilginin de son göstergesidir. Biz de akademisyenler olarak, önceki baskıyı geliştirdik ve Türkiye’de medyanın içinde bulunduğu duruma ve basın özgürlüğüne ilişkin daha çok şey yapılacağının da bilincindeyiz” dedi.