Gazeteciler Cemiyeti | Gazeteciler Cemiyeti gazeteci Oğuz Güven’in gözaltına alınmasını kınadı.
20521
single,single-post,postid-20521,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Gazeteciler Cemiyeti gazeteci Oğuz Güven’in gözaltına alınmasını kınadı.

DSC_0079

12 May Gazeteciler Cemiyeti gazeteci Oğuz Güven’in gözaltına alınmasını kınadı.

Bilgin: Gazetecilik suç değildir.

Gazeteciler Cemiyeti cumhuriyet.com.tr yayın yönetmeni ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi gazeteci Oğuz Güven’in gözaltına alınmasını kınadı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Güven’in gözaltına alınmasını basına yönelik “yıldırma ve sindirme” siyasetinin devam ettiğinin son tezahürü olduğunu söyledi.

Bilgin, “Suç işleyen gazeteci varsa kanun önünde elbette hesabını vermelidir. Ancak, sırf gazetecilik faaliyetleri dolayısıyla kimse suçlanamaz, hürriyetinden mahrum edilemez. Gazetecilik suç değildir” dedi.

Yazılı açıklamasında Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin, “Meslektaşlarımızın böylesine yaratılan korku ve endişe ortamında görevlerini yapabilmelerinin engellenmesi demokrasi ve hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmaz. Gazeteci gözaltıları, tutuklamalar halkın haber alma ve bilgi edinme hakları üzerinde ağır baskı yaratır hâle gelmiştir. Bu da, hiç kimsenin yararına değildir. Güven’in gözaltına alınmasını kınıyor, meslektaşımızın en kısa sürede serbest bırakılmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.