Gazeteciler Cemiyeti | Egemenliğimizden asla ödün vermeyiz.
18472
single,single-post,postid-18472,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Egemenliğimizden asla ödün vermeyiz.

headerlogo

23 Ara Egemenliğimizden asla ödün vermeyiz.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Ulusal Egemenlik” kavramı devletin gücü olan egemenliğin doğrudan halkta olmasıdır. Böylece halk meclis ve onu oluşturan demokratik seçimlerle egemenliğini yürütür, kendisi için en uygun olan yönetimi belirler.

Dünya üzerinde çoğu ülkelerde bu tür yönetimler vardır. Bazı ülkelerde ise kurucu ve yönetici güç bazı kişilerin elindedir. Demokratik olmayan yöntemlerle seçilen göstermelik bir meclis, yönetici gücün istekleri doğrultusunda kararlar alır.

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” diyerek bu yönetim şekline vurgu yapmış ve ulusumuzun kendini yönetmesini sağlamıştır. Atatürk’ün oluşturduğu bu ilkenin dışına çıkılmasına asla izin vermeyeceğimizi belirtir, halkın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutlarız.