Gazeteciler Cemiyeti | “Çılgın Hoca”nın vedası
18614
single,single-post,postid-18614,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

“Çılgın Hoca”nın vedası

başkan-434x400

06 Tem “Çılgın Hoca”nın vedası

50 yıldan bu yana Gastroenteroloji dalında ülkemizin, yetiştirdiği başarılı doktorlardan Prof.Dr. Abdülkadir Dökmeci, emekli oldu.

Meslektaşları tarafından “Çılgın Hoca” lakaplı Dökmeci için Ankara Üniversitesi İbn-i Sina hastanesinde düzenlenen “olgunluk diploması” törenine meslektaşlarının yanı sıra gazeteciler ve spor adamları katıldı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şehsuvar Ertürk ile Gastroenteroloji Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Cihan Yurdaydın’ın, tıklım tıklım dolan Hasan Ali Yücel Konferans Salonundaki törende Dökmeci’nin, başarıları yanı sıra, hayatından kesitler sergilendi.Meslek hayatındaki başarılarıyla “Çılgın Hoca” lakabını alan Dökmeci’nin töreninde konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin “biz gazeteciler böylesine candan ve insani görüşleri hep ön planda olan hocamızla ne kadar gurur duysak azdır” dedi.Törenin sonlarında Dökmeci’nin kızı ve eşi tarafından hazırlanan hayatını anlatan filmde yayınlandı. Daha sonra eşi Prof.Dr. Fulya Dökmeci ile kızı Papatya Dökmeci birer konuşma yaptı. Bayan Dökmeci ve kıza Papatya, Prof.Dr. Abdülkadir Dökmeci’nin hem doktorlukta, hem de aile yaşantısındaki başarılarını dile getirdi.Törenin kapanışında konuşan Dökmeci şunları söyledi:”Ben ülkemin gelişi için çaba sarf ettim. Bu çabalarım bundan sonra da devam edecek. Beni bu günlere getiren, aileme, Ankara Üniversitesine ve ülkeme minnet borçluyum. Çılgın bir hoca olmama karşılık, hızlı bir Atatürkçü ve sporcuyum. Bundan da her zaman gurur duydum.”