Gazeteciler Cemiyeti | Bilgin: Sanal ağlara erişim yasağı sansürdür, kabul edilemez
18455
single,single-post,postid-18455,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Bilgin: Sanal ağlara erişim yasağı sansürdür, kabul edilemez

headerlogo

06 Ara Bilgin: Sanal ağlara erişim yasağı sansürdür, kabul edilemez

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin “Sosyal medya platformlarına getirilen erişim kısıtlamaları yasakçı zihniyetin ürünleri olarak görüyor ve kınıyoruz,” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan yazılı açıklamada Bilgin Çağlayan Adliyesi’ndeki menfur saldırı ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın katledilmesi ile ilgili olarak yazılı, görsel ve sanal medyada yayınlanan grafik içeriğin etik ilkeler açısından problemli olduğu açıktır. Öncelikli olarak insan yaşamı ve saygınlığının korunması ilkesinin gözetilmemesi üzüntü verici olduğunu vurguladı. Bilgin, “Ancak, Atatürk’ün veciz bir şekilde belirttiği gibi ‘Basın özgürlüğünün sakıncalarını giderecek tek yol yine basın özgürlüğüdür.’ Bir an önce sanal medyaya getirilen erişim yasağının kaldırılmasını, en azından sadece bahse konu grafik iletilerle sınırlandırılmasını talep ediyoruz,” dedi.
Sanal ağların günümüz dünyasının en temel iletişim platformları olduklarını kaydeden Bilgin “Bu platformlara ulaşım engellenmesi sansürdür ve sansür hiç bir şart altında kabul göremez,” dedi.