Gazeteciler Cemiyeti | YÜCEL HACALOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
20886
single,single-post,postid-20886,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

YÜCEL HACALOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

1

08 Oca YÜCEL HACALOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Cemiyetimizin Onur Kurulu Üyesi Yücel Hacaloğlu son yolculuğuna uğurlandı. Sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir hastanede tedavi gören Hacaloğlu, 7 Ocak Cumartesi günü yaşamını yitirmişti. Yücel Hacaloğlu, Kocatepe Camii’nde kılınan öğle namazından sonra Gölbaşı’nda toprağa verildi. Hacaloğlu için düzenlenen cenaze törenine Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Genel Sekreter Ümit Gürtuna, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Şimşek ve Ali Oruç, Denetim Kurulu Üyesi Faysal Geyik ile Gazeteciler Cemiyeti Üyelerinin yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.

1936 yılında Rize’de dünyaya gelen Yücel Hacaloğlu, 1957 yılında gazeteciliğe başladı. Yelken, Türkiye Spor, Yeni İstanbul, Son Havadis ve Sabah gazetelerinde çalışan Hacaloğlu, Yeni İstanbul Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğu dönemde Başbakan Adnan Menderes’in idam fotoğrafını yayınlaması nedeniyle bir süre tutuklu kaldı. Hacaloğlu, daha sonra Başbakanlık Basın Müşavirliği görevi de yaptı. Hacaloğlu aynı zamanda 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı sırasında, esir düşen 10 gazeteciden biriydi. Bir dönem RTÜK’te Danışmanlık yapan Hacaloğlu, 2001 yılında emekli olmuştu. Pek çok kitap yazan Hacaloğlu, Türkan Hacaloğlu ile evli ve üç çocuk babasıydı.

2