Gazeteciler Cemiyeti | ÜYELERİMİZE DUYURU
18453
single,single-post,postid-18453,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

ÜYELERİMİZE DUYURU

headerlogo

06 Ara ÜYELERİMİZE DUYURU

Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir’de 30 yılda 30 bin konut üreten ve fiziki, sosyal, kültürel, eğitim, ulaşım, iletişim alt yapısı ve yeşil çevre dokusuyla 100 bin ailenin sağlıklı, mutlu bir yaşam sürdürdüğü 12 modern kent oluşturan EGE-KOOP; bu kez de, Cumhuriyetimizin simgesi Başkent Ankara’da “EGE-KOOP SMYRNA EVLERİ” projesiyle yeni bir başarıya daha imza atma hazırlığını tamamlamış ve üretim aşamasına gelmiştir.

EGE-KOOP’un asla vazgeçemeyeceği temel prensibi; proje ortaklarının hakkını, hukukunu koruyarak ve ekonomik faydayı ön planda tutarak kaliteyi ucuza mal etmek, insana ve doğaya saygıyı temel almak ve projeyi de öngörülen zamandan önce tamamlamaktır.

Avrupa Konseyi Sosyal Kalkınma Fonu’ndan Türkiye Cumhuriyeti Hazine Müsteşarlığı garantörlüğünde, bugüne kadar 3 kez üst üste 56 milyon 420 bin Dolar dış kaynaklı ve EGE-KOOP garantörlüğünde muhtelif bankalardan 130 milyon 870 bin Dolar kredi kullanan EGE-KOOP; eğitime, kentleşmeye ve sosyal dayanışmaya katkısı dolayısıyla da, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda ödüle layık görülmüştür.

İzmir’in hangi noktasından bakılırsa bakılsın EGE-KOOP’un ürettiği konutlar ve oluşturduğu 12 modern kent parçasının İzmir’i inci gibi süslediği kolayca görülebilmektedir.

Her meslek grubundan 200 kooperatifle ülkemizin kooperatifçilik ve konut sektöründe en güvenilir ve prestijli markası olan EGE-KOOP; bugüne kadarki başarılarını, bilgi ve tecrübelerini nitelikli teknik kadrosuyla bu kez de, Başkent Ankara’nın Batıya açılan kapısı ve hızlı gelişme aksı olan Eskişehir yolu üzerinde yaşama geçirecektir.

“EGE-KOOP SMYRNA EVLERİ” projesi; Çankaya Üniversitesi Kampüsü’ne 2 kilometre, Başkent Üniversitesi’ne 11 kilometre yakınlıkta, Aşağı Yurtçu Mahallesi’nde 18.dönem Milletvekili Villaları’nın bitişiğinde ve TOKİ Yapracık Konutları’na da 1 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

EGE-KOOP’un inşaatın başlamasından bitime kadar tüm aşamalarda işçilik, malzeme ve diğer tüm donatılarda kaliteden ödün vermeden üreteceği konutlar; 7-15-17 kat olarak 183-265 m2 arası 4+1 daireler ve 4+1 dubleks daireler ile 138-150 m2 arası 3+1 daireler ile herkese ve her zevke uygun yaşam alanları planladık.

EGE-KOOP; sadece konut üretmemekte, aynı zamanda çevre dokusuyla ve sosyal alt yapısıyla da insan odaklı çağdaş bir yaşam alanı inşa etmektedir.

80 bin metrekarelik arazi üzerinde 640 yüksek standartlı konuttan oluşan proje; yürüyüş ve bisiklet yolları, yüzme havuzları, çocuk parkı, İzmir Kordon’u andıran gölet ve yeşil çevre dokusu, otoparkıyla özgürlüğün, huzuru ve keyifli birlikte yaşamın Ankara’daki adresi olacaktır. Toplam 130 bin metrekarelik inşaat alanının %20’lik kısmı kullanılarak kalan %80’lik alan proje ortaklarının kullanımına bırakılmıştır.

EGE-KOOP’un bu özgün projesi için talep örgütlenmesi bireysel olabileceği gibi sosyal dayanışmayı ve birlikte yaşamayı kolaylaştırması açısından da kurumsal başvurular şeklinde de olabilecektir. Arzu edildiği takdirde meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları üyelerine EGE-KOOP bünyesinde kooperatif kurulup özel blok tahsisi de yapılacaktır.

Memnuniyetle belirtmek isterim ki “EGE-KOOP SMYRNA EVLERİ” projemiz hazırlık aşamasında çeşitli meslek kuruluşlarından ve Türkiye’nin her yerinden Ankara’da faaliyet gösteren başta İzmir ve Ege Dernekleri olmak üzeri diğer sivil toplum kuruluşlarından yoğun bir taleple karşılaşmamız biziçok mutlu etmiştir.

Güzellikleri, mutluluğu ve huzurlu birlikte yaşamı EGE-KOOP güven çatısında paylaşmak dileğiyle içtenlikli sevgi ve saygılarımla…

Ege-Koop Smyrna evleriyle ilgili geniş bilgiyi Müjde Uygur 05308249002 ya da Barış Arslan 05053338997’den öğrenebilirsiniz.

 

Hüseyin ASLAN
Ege-Koop Genel Başkan

www.egekoop.org.tr
ar.zeynep@gmail.com
baskanlikegekoop@gmail.com