Gazeteciler Cemiyeti | TSK ELELE VAKFI 20 YAŞINDA
19154
single,single-post,postid-19154,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

TSK ELELE VAKFI 20 YAŞINDA

DSC_0545

22 Nis TSK ELELE VAKFI 20 YAŞINDA

BİLGİN: “Basını erdemli ve saygın yapan değerlerden en önemlisi, toplumun sorunlarına çözüm aramasıdır”

Türk Silahlı Kuvvetleri Elele Vakfı’nın 20’nci, Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığının açılışının da 16’ncı yıl dönümü törenle kutlandı.

Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Sakarya Salonu’ndaki tören Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık ve GATA Komutanı Korgeneral Ömer Paç’ın konuşmasıyla başladı. Paç, Elele Vakfı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Türk Silahlı Kuvvetleri için önemini vurguladı.  Elele Vakfı Genel Müdürü (E) Tümg. Fahri Kır da yaptığı konuşmada vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdi ve “Vatan için dökülen kan vatansız yaşayan cana tercih edilir rehabilitasyon merkezinin önemi bu denli yüksektir” dedi. Kır konuşmasında, Elele Vakfı’nın kuruluşunda önemli katkıları olan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’i kürsüye davet etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Elele Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi Bilgin,  basını erdemli ve saygın yapan değerlerden en önemlisinin toplumun sorunlarına çözüm aramaları olduğunu belirterek, vakfın kuruluşunu anlattı. Bilgin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta yaptığı bir harekât sırasında yabancı basının en çok burası için harcanan para üzerine haberler yaptığına dikkati çekerek bir kampanya başlattıklarını söyledi. Gazeteciler Cemiyeti’nin yurt çapında açtığı kampanyayla ilgi gördüğünü, bununla da yetinmediklerini belirten Bilgin, konuyu TRT Genel Müdürlüğü’ne ilettiklerini ve 56 saat aralıksız TV yayınıyla büyük bir başarıya ulaştıklarını, 2,7 trilyon bağış toplandığını anlattı. Elele Vakfı’nın kuruluşundaki esas varlığı olan bu bağış miktarını Genelkurmay Başkanlığı’na teslim ettiğini söyleyen Nazmi Bilgin, “Bu vakıf misakı milli sınırlarına Türk ulusunun vurduğu bir mühürdür” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra vakıf bağışçılarına madalya töreni yapıldı. Sanatçı Azerin’in kahramanlık türkülerinden oluşan konseri sonrasında ressam Tuna Gümüşsuyu ve rehabilitasyon hastalarının birlikte hazırladığı tarihsel kıyafetli bebek sergisi açıldı.

Törene, Vakıf ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerinin yanı sıra Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Karacehennem, Mali Sekreter Mustafa Yoldaş ile Yönetim Kurulu üyeleri Güray Soysal ve Ali Oruç da katıldı.

DSC_0538 DSC_0530 DSC_0524DSC_6534DSC_6263DSC_6446