Gazeteciler Cemiyeti | TAYFUN TALİPOĞLU’NU KAYBETTİK
20028
single,single-post,postid-20028,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

TAYFUN TALİPOĞLU’NU KAYBETTİK

TAYFUN TALİPOĞLU

21 Mar TAYFUN TALİPOĞLU’NU KAYBETTİK

Televizyon programı ve referandum çalışmaları için, geldiği İzmir’de kalp krizi geçiren gazeteci Tayfun Talipoğlu, yaşama tutunamadı.

1962 yılında Kars’ta dünyaya gelen Tayfun Talipoğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Talipoğlu’nun sık sık dile getirdiği “Sakıncalı” durumu nedeniyle kamuya atanması gerçekleşmedi.

Üniversite’de öğretmeni Prof. Dr. Mümtaz Soysal aracılığıyla 1989 yılında Milliyet Gazetesi’nde mesleğe giren,  Tayfun Talipoğlu, 1995 yılında da Star televizyonunda çalışmaya başladı. ‘Bam Teli” adlı program ile ünlenen Talipoğlu; barış ve birliktelik için çaba sarf etti. Eğitim, bölgesel ve ekonomik kalkınmalar konusunda hazırladığı programlarla izleyicinin beğenisini kazandı.

Yarın, Ankara’da toprağa verilecek olan Tayfun Talipoğlu’nun “Yol hikâyeleri” adlı kitabı da geçtiğimiz günlerde satışa çıktı. Gençlik yıllarında müzikle de ilgilenen Talipoğlu’nun bu dönem için hazırladığı albümü ise önümüzdeki günlerde satışa sunulacaktı.