Gazeteciler Cemiyeti | RESSAMLAR GAZETECİLER CEMİYETİ’NDE BULUŞTU
19455
single,single-post,postid-19455,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

RESSAMLAR GAZETECİLER CEMİYETİ’NDE BULUŞTU

DSC_0656

05 Eki RESSAMLAR GAZETECİLER CEMİYETİ’NDE BULUŞTU

-Serginin açış konuşmasını yapan Başkan Nazmi Bilgin, “İnadına sanata saygı, inadına sanata destek.”

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Ressamlar Çalıştayı’nda yapılan tablolar Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde sergilenmeye başladı.

Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde düzenlenen Ressamlar Çalıştayı tabloları sanatseverlerle buluştu. Serginin açılış konuşmasını yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Basını kamuoyunda saygın yapan paydaşların en önemlisinin sanat ve sanatçılar olduğunu aynı zamanda medeniyetin önemli varlığını oluşturduğunu belireterek şöyle konuştu:

İNADINA SANATA SAYGI, İNADINA SANATA DESTEK

”İki yıl önce hocam Yaşar Çallı ve Arif Bigeç böyle bir çalıştay konusunda desteğimizi istedi. Sonuna kadar destekledik ve ikinci sergimizi açtık. Ulu Önder Atatürk, sanatı medeniyete giden merdivenlerin en önemli basamağı olarak değerlendiriyor hatta hepinizin de bildiği gibi şahdamarı olarak görüyor. Her türlü engellemeye rağmen inadına sanata saygı ve inadına sanata destek diyorum. Yurt içi ve yurtdışından gelen 16 ünlü ressam 26 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Cemiyetimizin Gölbaşındaki Bizim Çatı Tesislerinde konuğumuz oldu. Özgürce birbirinden seçkin eserler verdiler. Bizim imkanlarımız bu kadar keşke daha geniş imkanlarımız olsaydı ve daha fazla katkıda buluna bilseydik. Bu gördüğünüz tablolar büyük bir mutlulukla yapıldı ve Gazeteciler Cemiyetimizin yavaş yavaş zenginleşmeye başlayan koleksiyonuyla çok büyük bir değer yaratacaktır. Tablolarını gördüğünüz ressamlar ülke çapında kendini kanıtlamış sanatçılardır. Hepinizi şahsım ve Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum.”

11 Ekime kadar sanatseverlerin izleyebileceği serginin açılışına, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Mali Sekreter Mustafa Yoldaş ve Yönetim Kurulu üyelerinden Ayhan Aydemir, Ali Şimşek, Güray Soysal, Ali Oruç, Yusuf Kanlı ve çok sayıda cemiyet üyeleri, eski milletvekillerinden Şevket Bülent Yahnici, Prof. Dr. Anıl Çeçen, eski Meteoroloji Genel Müdürü Faysal Geyik ile Cemiyetimiz Onursal Üyeleri; Anayasa Mahkemesi eski Başkanlarından Yekta Güngör Özden, emniyet genel müdürlerinden  Saffet Arıkan Bedük, iş adamı Mustafa Büyükhanlı ve çok sayıda davetli katıldı. Törende çalıştaya katılan: Azeri sanatçılar Teymur Ağalıoğlu ve Nevai Metin ile birlikte; Yaşar Çallı, H.Derya Saatçıoğlu, Kayhan Aybatlı, Çoban Ressam Süleyman Şahin, Çiğdem Çallı, Şekip Oğuz, Nesrin Ercan, Mehmet Halis Bozkurt, Birsen Küpeli Kara, Nur Gökbulut, Hüseyin Sartaş, Feza Yıldırım, Hüsna Dişbudak ve Lale Avcıdırlar’a şükran belgesi verildi. Ayrıca çalıştayın gerçekleşmesinde büyük payı olan Genel Koordinatör Arif Bigeç’e de Gazeteciler Cemiyeti Plaketi verildi. Gecenin sürprizini de Azeri asıllı Ressam Nevai Metin yaptı. Bilgin’in elinden şükran belgesini alan sanatçı, Başkan’ın yağlı boya portresini de verdi.

DSC_0713 DSC_0558 DSC_0562 DSC_0641 DSC_0656