Gazeteciler Cemiyeti | Reşat Yazıcı’yı kaybettik
20725
single,single-post,postid-20725,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Reşat Yazıcı’yı kaybettik

Reşat Yazıcı

13 Eyl Reşat Yazıcı’yı kaybettik

Gazeteciler Cemiyeti üyesi, eğitimci-yazar Reşat Yazıcı, yaşamını yitirdi. 1934 yılında Rize- Fındıklı’da dünyaya gelen Reşat Yazıcı, mesleğe 1954 yılında Ankara Ekspres Gazetesi’nde başladı. Zafer, Adalet, İktisadi İnkılap ve Tercüman gazetelerinde muhabirlik yapan Yazıcı, bu dönemde, Türk Haberler Ajansı Samsun Bölge Müdürlüğü’nü üstlendi. 1974 yılında Başbakanlık Basın Müşavirliği’ne atanan Yazıcı, 1981 yılında tekrar mesleğe döndü ve Hürriyet gazetesi ekonomi muhabirliği, Ankara Ticaret Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği, İzmir Ticaret Gazetesi Ankara Temsilciliği görevlerinden sonra da Nokta dergisi yazarları arasına katıldı. 1996 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Reşat Yazıcı, daha sonra Fındıklı Meslek Yüksekokulu müdürlüğünden emekli oldu.

Basın Şeref Kartı sahibi olan Reşat Yazıcı, aynı zamanda iki cilt olarak “Türkiye İslam Ülkeleri Anlaşmalar ve Mevzuat” kitabı, “Bürokraside İletişim”, “İnsan İlişkileri ve Personel Yönetimi”, “Sitenografi”, “RED” BÜYÜK SKANDALLAR KONUSUNDA PARLEMENTONUN OYU” ile lise yardımcı kitabı olarak hazırlanan “Halkbilim ve Bilim Tarihi”, sağlık meslek liseleri ders kitabı olarak da “Yazışma Teknikleri ve Halkla İlişkiler” adlı kitapları hazırladı. Yazıcı’nın “Anayasalarımızda Basın Hukuku” konulu tez çalışması da Gazeteciler Cemiyeti tarafından yayınladı.