Gazeteciler Cemiyeti | “ÖZGÜRLÜK İÇİN BASIN”: GÖREV GAZETECİLERİN…
18327
single,single-post,postid-18327,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

“ÖZGÜRLÜK İÇİN BASIN”: GÖREV GAZETECİLERİN…

04 Ara “ÖZGÜRLÜK İÇİN BASIN”: GÖREV GAZETECİLERİN…

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin; “Bu proje ile Türk basınına ayna tutuyoruz”

Özgürlük için Basın projesi Türkiye’de ifade ve basın özgürlüğü ihlallerinin kayıt altına alındığı yedi aylık raporunu gazetecilerle paylaşıldı. Rapor, özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi için gazetecilere büyük görev düştüğünü vurguluyor.

Avrupa Birliği (AB) Sivil Düşün Programı çerçevesinde Gazeteciler Cemiyeti önderliğinde “Özgürlük İçin Basın” proje ekibi, ulusal gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

İlk raporu Mart 2014’te yayınlanan ve ifade ve basın özgürlüğü ihlallerinin kayıt altına alındığı “Özgürlük İçin Basın” projesi kapsamında Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve çok sayıda gazete temsilcilerinin katılımıyla, projenin tanıtımı yapıldı.

Açılış konuşmasında Proje Koordinatörü Yusuf Kanlı projenin içeriği ve işleyişi ile ilgili bilgi verdi ve ifade özgürlüğü ve basın etiği Ankara daimi komitesinin çalışmalarını anlattı.

Daimi Komite Başkanı Prof. Dr. Korkmaz Alemdar ise yaptığı konuşmada projenin Türk basını ve ifade özgürlüğünün, ülkede demokrasinin yerleşmesi için gerekliliğine dikkat çekerek, bu konuda gazetecilere büyük görev düştüğünü söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de “Gerçekleştirmekte olduğumuz bu proje ile Türk basınına ayna tutuyoruz ve projenin gerçekleştirilmesinde siz gazeteci arkadaşlarımıza ve yaptığınız doğru haberlere ihtiyacımız var” diyerek katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür etti.