Gazeteciler Cemiyeti | Mevlüt Işık’ı andık
20630
single,single-post,postid-20630,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Mevlüt Işık’ı andık

IMG_2211

01 Haz Mevlüt Işık’ı andık

Bilgin, “Mevlüt Işık’ı özlüyorum, çok özlüyorum ve yine rahmetle anıyoruz”

Gazeteciler Cemiyeti üyesi Mevlüt Işık, ölümünün 29. yılında Cebeci Asri Mezarlığı’ın da kabri başında anıldı. Anma törenine, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Yönetim Kurulu üyesi Güray Soysal, merhum Işık’ın kardeşi mlletvekili gazeteci Metin Işık ile oğlu İlkan ve kızı Aybüke Işık, gelini Eda Işık ve çok sayıda yakını ile meslektaşları katıldı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Işık’ın kabri başında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Değerli gönül dostları, bu mübarek Ramazan günü, yine değerli dostum, kardeşim, yokluğuna bir türlü alışamadığım arkadaşım Mevlüt Işık’ın,  kabri başında bir araya geldik. Nur içinde yatsın, Allah rahmet eylesin… Ben, öldüğü yıldan beri hastalığımda sağlığımda gerek koltuk değnekleriyle 29 yıldır gelmeye çalışıyorum, bundan sonra da gelmeye gayret edeceğim. Ailesi benim gibi hatta belki benden daha fazla anımsayıp, acı çekiyordur, acının ölçüsü veya telafisi yoktur. İnsanlar doğar ve ölürler, hepimiz bir gün bunları yaşayacağız. Mevlüt Işık da 29 sene önce bu dünyadaki görevini tamamladı ve gitti. Buna ölüm diyoruz ancak gerçek ölüm diye bir şey vardır. Birisi öldükten sonra da hatırlanıyorsa, herhangi bir duvarda resmi hala asılı duruyorsa ve hala kabri başında dua edeni varsa, o hala yaşıyor demektir. Hatta kabri başında otlar dahi büyüyorsa, binlerce kilometre uzaklarda ondan söz eden birileri varsa hala yaşıyor demektir. Hele böyle mezarı başında yaklaşık 30 yıldır hala gelenleri varsa bu çok önemli bir göstergedir. Saydıklarımın hiç biri olmuyorsa işte o zaman gerçek ölümden söz edebiliriz. Bu dünyadaki ömrümüzü uzatmak bizlerin elindedir. Eğer bu dünyada hayırlı bir şeyler yaparsak, güzel işlere imza atarsak ömrümüzü yüzyıllarca uzatabiliriz. Allah hepimize, takdiri dışında böyle uzun ömürler versin. Geride kalanlar bizleri yâd etsin, unutmasın, unutturmasın. Benim tek dileğim budur, kendim için de herkes için de aynı dileği diliyorum. Öldükten sonra ne kadar geç unutulursak o kadar bahtiyar oluruz. Mevlüt Işık’ı özlüyorum, çok özlüyorum ve yine rahmetle anıyoruz. Nur içinde yatsın, Allah rahmet eylesin.”

IMG_2213 IMG_2220 IMG_2210