Gazeteciler Cemiyeti | METE AKYOL’UN 60 INCI YILI
18239
single,single-post,postid-18239,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

METE AKYOL’UN 60 INCI YILI

  • akyol5
  • akyol4
  • akyol3
  • akyol2
  • akyol1

23 Oca METE AKYOL’UN 60 INCI YILI

Gazeteci-Yazar Mete Akyol’un meslekteki 60’ ıncı yılı, Gazeteciler Cemiyetinde bir törenle kutlandı.  Basında imzalı ilk röportajının yayınlandığı 22.01.1955 tarihinin 60’ıncı yılı nedeniyle düzenlenen törene, siyasiler, bürokratlar, meslektaşları ile Talas ve Tarsus Kolejinden arkadaşları ve yakınları katıldı.

Mete Akyol’un fotoğrafları ve esir düştüğü 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında kullandığı fotoğraf makineleri ile süslenen Cemiyetimiz Lokalindeki töreni Mehpare Çelik sundu. Çelik’in Akyol’un özgeçmişini okumasından sonra Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’in kürsüye geldi.  Bilgin, konukların değişik siyasi görüşlerden temsilciler olduğuna dikkat çekerek “ Cemiyetimizin çatısı, Cumhuriyetin çatısı olmuştur’ dedi.  Geçtiğimiz günlerde andığımız KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın bir sözünden esinlenerek de,” Mete Akyol, her devrin adamı değil her devirde adam olmuştur” benzetmesi yaptı.

Daha sonra konuşan okul arkadaşı Milletvekilleri, Ahmet Arkan ve Ergin Ünsal öğrenci Mete’yi, Milletvekili Gülsüm Toker Bilgehan dedesi İsmet İnönü’den anılarla gazeteci kişiliğini, Milletvekili Mehmet Haberal ‘da ‘can dostu’ Mete Akyol’u anlattı.

Törende daha sonra Gazeteciler Cemiyetinin, Mete Akyol’a ‘Yaşam Boyu Gazetecilik Başarı Ödülü’ Başkan Nazmi Bilgin ve Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından verildi. Ayrıca Mehmet Haberal  Akyol’a ay-yıldızlı bir rozet taktı.