Gazeteciler Cemiyeti | KEMAL KARACEHENNEM’İ TOPRAĞA VERDİK
19963
single,single-post,postid-19963,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

KEMAL KARACEHENNEM’İ TOPRAĞA VERDİK

09 Mar KEMAL KARACEHENNEM’İ TOPRAĞA VERDİK

Bilgin; “Bir başkan olarak galiba yaptığım görevlerden en zorunu yerine getiriyorum. Kemal Karacehennem benim için bir yol arkadaşıydı. Ben yol arkadaşımı kaybettim” dedi.

Tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesinde geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşama veda eden Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcılarından Kemal Karacehennem toprağa verildi. Cemiyetimiz yönetim kurulunda 20 yıldan fazla görev yapan Karacehennem için ilk tören Gazeteciler Cemiyeti’nde yapıldı. Törende konuşma yapan Başkan Nazmi Bilgin, “Karacehennem ailesinin değerli fertleri, değerli meslektaşlarım, bir başkan olarak galiba yaptığım görevlerden en zorunu yerine getiriyorum. Bugün sonsuzluğa uğurladığımız Kemal Karacehennem bu cemiyet için, ileride cemiyetin tarihini yazanlar olursa çok ama çok önemli yer alacak kişilerden biri. Kemal Karacehennem hayatı boyunca çok muteber ve güvenilir bir gazeteci oldu. Şan, şöhret, ün bunlar insan yaşamında gelip geçici şeyler, ama güvenilirlik ve muteber kişi olmak devam edecek şeylerdir. Çalıştığı bütün gazetelerde Milliyet’ten başlayarak Anadolu Ajansı, Ekspres de olmak üzere her şeyin teslim edildiği kişi oldu ve cemiyette de böyle devam etti. Uzun yıllar boyunca mali sekreterliğimizi ve başkan yardımcılığımızı yaptı. Her şeyimizi güvenerek ona teslim ettik. Çok önemli bir imgeydi, önemli bir kişilikti. Benim hayatım boyunca gördüğüm, lafını hiç esirgemeden söyleyen, bundan çekinmeyen ama söylediğinde her zaman haklı çıkan biriydi. Birisini kırmaktan, eleştirmekten hiç çekinmezdi. Çünkü doğruları savunduğuna inanıyordu. Cemiyetle ilgili yaptıkları konusunda burada saatlerce konuşsam, belki anlatamam. Ama bu tip törenlerde pek olmayacak bir şey yapacağım, Nazmi Bilgin için Kemal Karacehennem kimdi, ondan bahsetmek istiyorum:

IMG_1034

YOL ARKADAŞIMI KAYBETTİM

İnsanların hayatlarında dostları, arkadaşları olur. Fakat yol arkadaşı çok az olur. Yani öldüğünüzde tabutun dört tarafından tutacak dört yol arkadaşı bulduysanız, siz çok mutlu bir kişisiniz, siz cennetliksiniz demektir. İşte benim için Kemal o dört kişinin en başında gelen kişiydi. En önemli yol arkadaşımdı. Tartışırdık, kavga ederdik ama hayatımız boyunca hiç küsmedik. Çünkü bilirdim ki bana hep doğruyu anlatmak içindi bu tartışmalar… Yol arkadaşı demek, tökezlediğinizde sizin kolunuza giren kişi demektir. Yol arkadaşı demek, sizin yüzünüze baktığında yüreğinizdeki sevinci görüp en yüksek kahkahayı atan, yüreğinizdeki hüznü görüp en önce ağlayan kişi demektir. Düştüğünüzde sizi ayağa kaldıran, gerektiğinde omuzlayan ama asla yolda bırakmayan kişi demektir. Dara düştüğünüzde uzanan el demektir. Yol arkadaşı demek, kızınızın nikâh şahidi, oğlunuzun kirvesi… İşte böyle bir yol arkadaşıydı. Benden önce öleceğine inanmadığım tek kişiydi Kemal Karacehennem. Neden mi? Ben her yıl vasiyetimi yazarım ve cemiyetin kasasına koyarım. Üzerine de ‘Öldüğümde Kemal Karacehennem’e verilecek’ diye yazarım. Hiç yakışmadı be Kemal! İşte yol arkadaşı bu demek. Ben tüm bunları kaybettim, daha ne kaybedeceğim ki? Ruhu şad olsun, ışıklar içinde uyusun, Allah rahmet eylesin…” dedi.

Törene, Kemal Karacehennem’in ailesi, yakınları, Gazeteciler Cemiyeti Seçilmiş Kurullar üyeleri, cemiyetimiz üyeleri ve çok sayıda meslektaşlarının yanı sıra Basın Yayın Yüksek Okulu dönem arkadaşlarından bir grup da katıldı.

Kemal Karacehennem, törenin ardından Kocatepe Cami’inde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.