Gazeteciler Cemiyeti | İLEV Meslekte 50. Yılını Dolduran Ustalara Ödül Töreni Düzenledi
21096
single,single-post,postid-21096,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

İLEV Meslekte 50. Yılını Dolduran Ustalara Ödül Töreni Düzenledi

27 May İLEV Meslekte 50. Yılını Dolduran Ustalara Ödül Töreni Düzenledi

Ankara Üniversitesi İletişimliler Vakfı (İLEV), Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi(İLEF) ve Gazeteciler Cemiyeti’nin katkıları ile “İletişim Alanındaki Ustalara Saygı: Meslekte 50 Yıl Onur Günü” düzenlendi.

Genç İletişimcilerden Ustalara Meslekte 50 Yıl Onur Plaketi

ANKARA-İLEF Mahmut Tali Öngören Sinema Salonunda yapılan ve bu yıl 17.’si gerçekleşen “Meslekte 50. Yıl Onur Günü”töreninde genç iletişimciler, meslekte 50 yılını tamamlayan usta gazetecilere, “Meslekte 50 Yıl” plaketi takdim etti. Törene Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, İLEF Dekanı Prof. Dr. AbdülrezzakAltun,  İLEV Başkanı Ali İnandım, ÇGD Onur Kurulu Üyesi Ahmet Abakay ile İLEF’te görevli akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İLEV Başkanı Ali İnandım, çırak olmadan usta, ustan olmadan da kalfa olunamayacağını belirterek “. İletişim fakültesi mezunları çok olmasına rağmen mezunlar gazeteciliğe usta çırak ilişkisi içinde başlamıyor, herkes kendi yoluna gitmeye çalışıyor. Gençlere tavsiyemdir, iyi bir usta bulup eteğine yapışın” diye konuştu.

Kıratlı: “Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne inananların özgür bir iletişim ortamında nice senelerle buluşmasını diliyorum”

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı yaptığı konuşmada, Gazeteciler Cemiyeti olarak kuruluşuna katkıda bulunmaktan onur duydukları Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin etkinliklerine destek vermeye gayret ettiklerini ve bundan sonraki dönemlerde de bu desteğe devam edeceklerini ifade etti. Kıratlı devamla, “Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne inananların özgür bir iletişim ortamında nice senelerle buluşmasını diliyor, geçmiş yıllardaki deneyimlerin genç nesillere aktarılmasının öneminin altını çiziyorum” açıklamasında bulundu.

İletişim alanında emek veren meslektaşlara saygı sunma imkânının yaratıldığı “Meslekte 50 Yıl Onur Günü”nün İLEF için özel bir gün olduğunu söyleyen Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Abdülrezak Altun, 17 yıldır aralıksız olarak devam eden anlamlı günün, her sene Mayıs ayının son cuması yapılan ve ilgiyle beklenen bir etkinlik haline geldiğini belirtti.  Altun, “İletişim alanına giren meslekler diye bir tanım var. Bu geniş alanda çalışan ustaların sayısı oldukça fazla. İletişim alanında, özellikle basın özgürlüğü konusunda sıkıntılar yaşadığımız ve yakın zamanda geçeceğini umut ettiğimiz bir sürecin tanığıyız. Bir iletişimci için olmazsa olmaz olan özgürlük alanıdır. Umarım bu çabaları destekleyerek bir sonuca varacağız” dedi. Altun, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve Başkan Vekili Savaş Kıratlı ile Gazeteci Süleyman Coşkun’a ve salonda bulunan usta gazetecilere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

“Meslekte 50 Yıl Onur Günü” töreninde, Sonsöz Gazetesi imtiyaz sahibi Abdi Pehlivan, Ekonomik Gündem Gazetesi imtiyaz sahibi A. Yener Özkesen,  Önce Vatan Gazetesi köşe yazarı Aykut Ünker, 24 Saat Gazetesi köşe yazarı Birsen Binnaz Gürdil, Emin Karaca, Ercan Doğu, Datça Havadis Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Erdoğan Varol,  Milli İrade Gazetesi’nden Hüsnü Arıkan,  Kün Medya Yapım Koordinatörü İsa Okutan, Kemalettin Bereket, Kenan Seven, Mehmet Gündüz, Neşe Bilginer, Trabzon Haber Gazetesi sahibi Nevzat Yılmaz, Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Osman Hakan Kiracı, Osman Nuri Üntürk, Türkiye’nin ilk kadın harp muhabiri Ömür Olgundemir, S. Ergin Sanver, S. Yılmaz Şerefhan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ankara Temsilcisi Taylan Erten, Uzman S. Sağlık, Üstün Tuncer ve Uzay Basın Yayın Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu başkanı Yaşar Aysev’e plaket takdim edildi. Mesleğin ustaları plaketlerini İLEF öğrencilerinin ellerinden alırken, Erdoğan Varol onur ödülü alan meslektaşları adına teşekkür konuşması yaptı. Varol, Türkiye’de düşünce ve fikir hürriyetinin çok büyük yaralar aldığını vurgulayarak “Şu anda 179 tane basın mensubu hapiste ve birçoğunun neden yattığı belli değil.Türkiye’de basın çok büyük badireler içinde. Bu tören bizim için biraz olsun bu ortamı yumuşattı” açıklamasında bulundu.

Tören kapsamında İLEF’in gazetecilik, fotoğraf, sinema, radyo ve reklam atölyelerinde ve uygulamaları derslerde başarı gösteren öğrencilere de Emek Ödülü verildi.

“Basın Özgürlüğü, demokratik bir toplumun en önemli gerekliliklerindendir”

Ödüllerini alan ustalar ve öğrenciler tören sonrası Gazeteciler Cemiyeti Lokalinde gerçekleşen kokteylde bir araya geldi.Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin,  kokteylde yaptığı açılış konuşmasında, İLEV ile birlikte gerçekleştirdikleri geleneksel onur gününün, ustalara vefa için önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti. Bilgin devamla, “Gazeteciler Cemiyeti, 1946 yılında kurulan ilk basın cemiyetidir. Meslek ilkelerinin yanında değer verdiğimiz olgulardan en önemlisi basın özgürlüğüdür. Bu özgürlük, yalnızca basın için değil, demokrasinin yaşaması ve ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın refahı için önemlidir” dedi.

“Umudumu hiç kaybetmedim”

Atatürk’ün “Türk basını cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale olacaktır sözünü hatırlatan Bilgin, “Bu bizim vazgeçemeyeceğimiz bir görevdir. Şehit kaleyi korumak, bizim vicdan borcumuzdur. Umudumuzu kaybedersek, özellikle insan hakları ve basın özgürlüğü alanında mesafe kat edemeyiz, bu yüzden benim umudum hiç kaybolmadı, kaybolmayacak” dedi. Genç iletişimcilere büyük görev düştüğünü vurgulayan Bilgin, bugün bir araya geldikleri ustaların cumhuriyetin ve demokrasinin yaşatılması için çok büyük mücadeleler verdiğini söyledi.

Türkiye’nin 90 yıla varan demokrasi mücadelesinde, basın özgürlüğü sıralamasında 157. olmasından üzüntü duyduğunu belirten Bilgin “Siz genç iletişimci adaylarının mücadele edecek bir 50 yılı var. Gelecek kuşaklar olarak gazetecinin yalnızca doğruların peşinden gittiğini göstermelisiniz” diye konuştu.

mutlaka konulacakGenelemek ödülü alan ustalarDSC_0479mutlaka olacakSavaş Kıratlı KonuşmaÖğrenci Emek Ödülleri 3