Gazeteciler Cemiyeti | İLEV’ den meslekte 50.yılını dolduran ustalara onur ödülü
20612
single,single-post,postid-20612,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

İLEV’ den meslekte 50.yılını dolduran ustalara onur ödülü

DSC_2198

26 May İLEV’ den meslekte 50.yılını dolduran ustalara onur ödülü

Genç iletişimciler, meslek büyüklerine onur ödülü verdi

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı (İLEV), meslekte 50. yılını dolduran ustalara ödüllerini verdi. İLEV ve Gazeteciler Cemiyeti’nin katkılarıyla hazırlanan törende gazete, sinema, fotoğraf, radyo ve reklamcılık alanında ödüllerini alan ustalarla birlikte atölyelerde çalışan öğrenciler de emek ödülü aldı. Törende ayrıca Halkla İlişkiler Plan ve Uygulama ve Örnek Olaylar dersi kapsamında yapılan konkur ile başarılı bulunan öğrenciler de ödüllerini aldı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı İLEV, mesleğinde 50. yılını dolduran ustalara onur ödüllerini verildi. Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu’nda yapılan törende konuşan gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “İlef bizim yuvamız, her zaman elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

İLEV ve Gazeteciler Cemiyeti’nin katkılarıyla hazırlanan tören, İLEV Başkanı Belma Güner Dolu’nun konuşmasıyla başladı. Dolu’nun ardından,  Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezzak Altun ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin kürsüye geldi. Bilgin, İletişim Fakültesi’nin, Gazeteciler Cemiyeti’nin katkısıyla kurulduğunu belirterek şöyle konuştu:

METİN TOKER BAŞLATTI

“Gazeteciler Cemiyeti, rahmetle andığımız Metin Toker’in başkanlığında bir basın yayın okulunun açılması için girişimlerde bulunmuştur. Metin Toker, bu görevi Cüneyt Arcayürek ile yürütmüştür. Önce Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile bir takım temaslarda bulunulmuş daha sonra ise Siyasal Bilgiler Fakültesi ile hayata geçirilmiş. Ben tüm bu bilgileri cemiyetimizin o dönemlere ait karar defterlerinden edindim. Bunların unutulmaması dileği ile 50.yıl töreninde buraya getirerek teslim ettim. Bu konu da her zaman çaba gösteren benden önceki başkanımız Beyhan Cenkci’yi de rahmetle anıyoruz. 16 yıldır başkan vekilliği ile bizlerden desteğini esirgemeyen Savaş Kıratlı’ya da şükranlarımı sunuyorum. Şunu açıkça belirtmek isterim ki burası bizim yuvamız. Elimizden ne gelirse yapmaya her zaman hazırız. Hepimizin biyolojik bir yaşamı var. Doğacağız ve öleceğiz. Aslında gerçek ölüm toprağa verildiğimiz gün değildir. Eğer siz öldükten sonra her hangi bir binada bir resminiz duvarda hala asılı duruyorsa siz yaşıyorsunuz demektir. Bir romanda, bir şiir kitabında eğer adınız yaşatılıyorsa siz ölmediniz daha yaşıyorsunuz… Buradaki ustalarım da pek çok eser bıraktılar. Ölüp toprağa verildikten sonra da yerine bıraktıklarıyla yaşayacaklar. Uzun yaşamak bizim elimizde gençler. Eğer sizde yaşamınız boyunca bugün bu salonda yüzyıllarca yaşayacağına inandığınız ustalarınız gibi bir dolu eser bırakırsanız çok ama çok uzun yaşarsınız. Doğmak ve ölmek tanrının elinde ama uzun yaşamak sizin elinizde”  dedi.

ÖDÜLLERDE ON BEŞ YIL

  1. yılını dolduran İLEV’in 15.’sini düzenlediği ‘Meslekte 50. yıl Onur Günü’ törenin de konuşan vakıf başkanı Belma Güner Dolu ise “Geleneksel hale getirdiğimiz Meslekte50.yıl Onur Günü’nde bu sene 25 ustaya ödüllerini verdik. Öğrencilerimiz ile profesyoneller arasında bir köprü oluşturmak için bu alanda çalışan ve mesleklerinin 50. onur yılını idrak eden ustaları bir araya getirmek en önemli görevlerimizdir. Vakfımızın her yıl tekrarladığı temel söylem ‘Bir mesleğin varoluşunun birinci koşulu ustaların varlığıdır’ sözüdür. Bu topluma, bu mesleğe, kısaca bizlere sunduğunuz tüm katkılar için şükranlarımızı sunuyoruz. Gazetecilik, medya, sinema, radyo, televizyon, reklam halkla ilişkiler her zaman çok çileli alanlar olmuştur. Bir tarafta politika, bir tarafta piyasa, toplum, sosyoloji, psikoloji hepsi iç içe geçmiş durumda. Hepsinin üstünde, özgür, demokrasiye, eşitlikçi anlayışa, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne inanan bir iletişim ortamının olması, bu mesleğin olmazsa olmazlarıdır. Geçmiş yıllardaki deneyimleriniz genç nesillere aktararak onlara örnek olacak sizlersiniz. Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği gençlerden ise, yenilikler kapsamında öğreneceklerimiz var. Bu etkinliğin düzenlenmesinde ve bugüne kadar sürdürülmesine katkı sağlayan Gazeteciler Cemiyeti’ne ve değerli yönetim kurulu üyelerine destekleri için en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

ALTUN’DAN TEŞEKKÜRLER

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezzak  Altun da yaptığı konuşmada, “Fakültemizin kuruluşuna imza atan Metin Toker ile Gazeteciler Cemiyeti’ne şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. Altun, vakfın kuruluşunda ve ödül töreninin başlatılarak sürdürülmesinde emeği geçen Gazeteci Yazar Süleyman Coşkun ile Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve salonda bulunan usta gazetecilere teşekkür etti. Altun, “İlkini saymazsak bu yıl Meslekte 50. yıl Onur Ödülleri’nin 15.’sini yapıyoruz. Hem İLEV adına hem de Ankara Üniversitesi adına Gazeteciler Cemiyeti’ne özellikle teşekkür etmek isterim.  Cemiyetimizin bizleri bu törenlerde yalnız bırakmamasının ardında şöyle bir şey olduğunu düşünüyorum, 1965 yılında eğitime başlayan bu fakültenin kuruluşunda Gazeteciler Cemiyeti’nin eski Başkanı Metin Toker’in imzası vardır. 50 yılı aşkın bir süredir cemiyetle işbirliği içinde olmamızın nedeni de bizim kuruluşumuzun temellerini atmasıdır. Bu nedenle Ankara’da faaliyet gösteren iki önemli kurum olarak iş birliğimizin devam edeceğine ilişkin dileklerimi de paylaşmak isterim” diye konuştu.

Törende meslekte 50.yılını dolduran 25 ustaya ödülleri, öğrenciler tarafından verildi. Gazeteciler Cemiyeti üyelerinden Abdulkadir Çağlar, Ali Baransel, Can Pulak, Doğan Bulgun, Faysal Geyik, Işın Erşen, Rahmi Özyazgan, Sedat Örsel, Süleyman Coşkun, Tarık Namık Gündüz, Yavuz Donat ve Yılmaz Tağtekin de ödül alan gazeteciler arasında yer aldı. Törene ayrıca Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Yönetim Kurulu üyelerinden Ali Şimşek ve Güray Soysal da katıldı.

Ödüllerini alan ustalar ve öğrenciler tören sonrası Gazeteciler Cemiyeti Lokalindeki kokteylde bir araya geldi.  İLEV’e ilişkin konkur düzenleyen diğer ajans üyelerine sertifikaları ise Gazeteciler Cemiyeti Lokalinde düzenlenen tören ile takdim edildi.

DSC_2163DSC_0716DSC_2167 DSC_2191DSC_0781DSC_0804