Gazeteciler Cemiyeti | Gazetecilik eğitim programı sertifikaları verildi
21494
single,single-post,postid-21494,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Gazetecilik eğitim programı sertifikaları verildi

1

19 Kas Gazetecilik eğitim programı sertifikaları verildi

Bilgin: “Türkiye’nin aydınlık yarınlara gitmesi de ülkesini seven siz genç gazeteciler sayesinde olacaktır”

17 genç gazeteci yoğun gazetecilik eğitimini tamamladı.

Gazeteciler Cemiyeti ile İrlanda Büyükelçiliği tarafından düzenlenen gazetecilik eğitim programı tamamlandı. Anıtkabir, TBMM ve RTÜK ziyaretlerinin ardından katılımcı gazeteciler için Gazeteciler Cemiyeti’nde sertifika töreni düzenlendi.
Gazeteciler Cemiyeti ve İrlanda Büyükelçiliği iş birliğiyle organize edilen gazetecilik eğitim programının son gününde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen genç gazeteciler Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Radyo Televizyon Üst Kurulu’nu (RTÜK) ziyaret etti. TBMM’ye giden gazeteciler, Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Göksel Bozkurt’tan parlamento çalışmaları hakkında görüşler aldı. Meclis’in ardından gerçekleşen Anıtkabir ziyaretinde, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı müzesi gezildi. Programın son ayağı olan RTÜK’te 17 genç gazeteci, Üst Kurul Başkan Vekili Esat Çıplak’tan RTÜK’ün çalışma şekli ve denetim mekanizmalarının işleyişi ile ilgili bilgiler edindi.

TBMM, Anıtkabir ve RTÜK ziyaretlerinin ardından üç günlük yoğun gazetecilik eğitim programını tamamlayan 17 gazeteci için Gazeteciler Cemiyeti’nde sertifika töreni düzenlendi. Gazetecilik eğitim programı sertifika törenine, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, İrlanda Büyükelçisi Brendon Ward, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcıları Ayhan Aydemir, Ertük Yöndem ve Yusuf Kanlı, Yönetim Kurulu üyelerinden Olgunay Köse, Nursun Erel, Seçici Kurul Başkanı ve eğitim programı moderatörü Seva Ülman Erten, Özgürlük için Basın projesi Ulusal Komite Başkanı Prof. Dr. Korkmaz Alemdar katıldı.

Bilgin: “Genç gazeteciler umut ışığımızı yakmaya devam edecek”
Bilgin, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, “Umarım buradan giderken bilgi dağarcığınıza bir şeyler katmışsınızdır. Bugüne kadar sevgiden hiçbir zarar görmedim. Ülkemi de her zaman sevdim. Türkiye’nin aydınlık yarınlara gitmesi de ülkesini seven siz genç gazeteciler sayesinde olacaktır. Çoğunluğu kadın olan genç gazetecileri burada görmek bizim için çok önemli. Buradan kendi illerinize giderken cemiyetimizin sevgi ve saygıları ile ülkeye ve demokrasimize olan inancımızı, İrlanda Büyükelçiliği’nin bu amaç doğrultusunda sunduğu katkıları da yanınızda götürün” dedi.

İrlanda Büyükelçisi Ward, 17 farklı ilden gelerek programı başarıyla tamamlayan genç gazetecilere teşekkür ederek, “Gazetecilik eğitim programına destek vermiş olmaktan çok mutluyuz. Programa katılan genç gazetecilerin basına yansıyan çalışmalarını takip edeceğiz” diye konuştu.
2 3 DSC_1192 DSC_1255 DSC_1260 DSC_1266 DSC_1273 DSC_1282 esat çıplak göksel bozkurt WhatsApp Image 2018-11-19 at 14.33.44 (1)