Gazeteciler Cemiyeti | Gazeteciler Cemiyeti, üç üyesini sonsuzluğa uğurladı
19018
single,single-post,postid-19018,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Gazeteciler Cemiyeti, üç üyesini sonsuzluğa uğurladı

cemiyet13-620x400

30 Ara Gazeteciler Cemiyeti, üç üyesini sonsuzluğa uğurladı

Untitled-2ANKARA- Cemiyetimiz Üyeleri İsmail Lütfü Tansu, Hüseyin Başaran ve Hakkı Akduman son yolculuklarına uğurlandı.Tansu ve Başaran dün Kocatepe Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Tansu ve Başaran’ın Kocatepe Camii’ndeki cenaze namazına Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Başkan Vekili Savaş Kıratlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Güray Soysal da katıldı.

Akduman’ın cenazesi ise Antalya’da Muratpaşa Camii’nde kılınan öğle namazını müteakip Andızlı Mezarlığı’nda defnedildi. Akduman’ın cenazesinde, yakın arkadaşı Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ali Şimşek de bulundu.

hakkı1111

cemiyet1111

İSMAİL LÜTFÜ TANSU

1927 yılında Zonguldak’ta doğan, Cemiyetimiz ilk üyelerinden İsmail Lütfü Tansu 1960 yılında Yarbay rütbesinde emekli olduktan sonra basın mesleğine geçti. Öncü Gazetesi ve İKA Ajansı’nda idari görevlerde bulunan Tansu Ankara’da toprağa verildi. Kore Gazisi İsmail Tansu, Kocatepe Camisinden askeri törenle son yolculuğa uğurlandı.

HÜSEYİN BAŞARAN

1958 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen Hüseyin Başaran Hacettepe Üniversitesi Ekonomi bölümünü bitirdi, Ankara Radyosu Çocuk Saati programında da görev alan Başaran, 1984 yılında da TRT’nin ilk spor spikeri olarak mesleğe girdi.

HAKKI AKDUMAN

1953 yılında Kastamonu Taşköprü’de dünyaya gelen Hakkı Akduman mesleğe 1973 yılında eğitim için gittiği Almanya’da başladı. Buradan Tercüman, Yeni Asır, Milliyet Gazeteleri ile Anadolu Ajansı muhabirlikleri yapan Akduman daha sonra Anadolu Ajansı Antalya bölge Müdürlüğünde görev aldı.