Gazeteciler Cemiyeti | GAZETECİLER CEMİYETİ OLAĞAN GENEL KURULU NAZMİ BİLGİN, OYBİRLİĞİYLE YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ
18878
single,single-post,postid-18878,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

GAZETECİLER CEMİYETİ OLAĞAN GENEL KURULU NAZMİ BİLGİN, OYBİRLİĞİYLE YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

  • DSC_1096_800x535
  • DSC_1090_800x535

11 Eki GAZETECİLER CEMİYETİ OLAĞAN GENEL KURULU NAZMİ BİLGİN, OYBİRLİĞİYLE YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

DSC_1096_800x535

 

                    Gazeteciler Cemiyeti’nin olağan genel kurulunda Nazmi Bilgin, oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi.  Tek listeyle yapılan seçimde Nazmi Bilgin başkanlığındaki liste, oyların tamamını aldı.

                Genel Kurul, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve Ankara’da dün meydana gelen patlamalarda yaşamını yitiren vatandaşlar için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Bilgin, genel kurulda yaptığı konuşmada, adı “barış” olan bir toplantıyı bombalayanların demokrasi düşmanları olduğunu vurgulayarak, “Bu ülkenin gerçek sahipleri provokasyonlardan yılmayacak, direnecektir” dedi.

Bilgin,  “İç ve dış düşmanların el ele verdiği bir dönemden geçiyoruz. Türkiye iki kampa ayrılmak durumuna geldi. Tarih ak veya kara sayfalarına bunları yazacaktır. Gazeteciler,  bu ortamda barışı sağlayacak köprünün en önemli mimarı olmalıdır. Bu yurdun gerçek sahipleri, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan mutlu olan herkes el ele vermelidir. Bu ortamdan kurtuluşumuz, uyanık, yurtsever vatandaşlar sayesinde olacaktır. Eğer al bayrak başında toplanamazsak başka kıyılarda Aylan bebek gibi Zehra bebekler de görülecektir, bir yurt arayışı sırasında bir kameramanın çelmesiyle yere düşen birisi olabilirsiniz. Vatan ve bayrağa sahip çıkma zamanıdır” ifadesini kullandı.

Genel kurulda konuşan Gazeteciler Cemiyeti üyeleri de Ankara’daki patlamalarda çok sayıda vatandaşın ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Gazeteciler Cemiyeti olağan genel kurulunda daha sonra yapılan seçimde, Nazmi Bilgin başkanlığındaki Yönetim Kurulu, Ayhan Aydemir, Hande Fırat, Ümit Gürtuna, Yusuf Kanlı, Kemal Karacehennem, Savaş Kıratlı, Ali Oruç, Güray Soysal, Önder Sürenkök, Ali Şimşek, Önder Yılmaz, Mustafa Yoldaş ve Ertürk Yöndem’den oluştu.