Gazeteciler Cemiyeti | Gazeteciler Cemiyeti Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı
19166
single,single-post,postid-19166,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Gazeteciler Cemiyeti Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı

IMG_5571-620x400

23 Nis Gazeteciler Cemiyeti Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı

Bilgin: Türkiye istiklali ve istikbali emin ellerdedir

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, ülkesine, çağdaş medeniyeti yakalama ve geçme ülküsüne sadık, kendine güvenen genç nesilleriyle Türkiye’nin bağımsızlığının, egemenliğinin ve geleceğinin emin ellerde olduğuna inandığını söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir açıklama yayınlayan Bilgin, “96’ncı yıl dönümünü yaşadığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının aslında bir ulusun küllerinden yeniden doğması olduğunu görmek lazım. Bugün, orduları dağıtılmış, tersanelerine girilmiş, cephanesi yoksun ve kendisi de yoksulluğa, yokluğa mahkum edilmiş ulusumuzun 19 Mayıs’ta yeni bir ruhla Samsun’dan doğan güneşini Ankara’da taçlandırdığı, egemenliğine sahip çıktığı gündür” dedi.

Bilgin, bağımsızlığın ne kadar önemli olduğunu yoksun bırakıldığı zaman dünyaya örnek olacak şekilde bir yeniden şahlanış ile gösteren ve kayıtsız, şartsız milli egemenlik ilkesiyle taçlandıran Türk halkından daha iyi kimsenin bilemeyeceğini söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti başkanı bu günün sadece bayram olarak adlandırılmasının eksik ve yanlış olacağını kaydederek, “En önemli eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni gençliğe emanet eden Kurucu Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in en önemli temeli olan ve ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız ulus adına kullanmakla yetkilendirilen TBMM’nin kuruluş yıldönümünü de çocuklarımıza adayarak genç nesillere olan güvenini sergilemiştir. Bugün, Ata’mızın en zor şartlar altında geleceğimizi emanet ettiği çocuklarımız ve gençlerimize her zamankinden daha fazla güveniyor ve inanıyoruz. Türkiye istiklalinin ve istikbalinin emin ellerde olduğuna eminiz” dedi.

Bu günün milli egemenlik günü olması yanı sıra çocuk bayramı olarak da kutlanmasının TBMM’nin aynı zamanda milli mücadelenin de karargahı, yöneten iradesi olduğunu hatırlatan Bilgin, en zor zamanlarda bile halkın iradesini kayıtsız şartsız temsil eden Meclise güvenen ve inanan Atatürk’ün vizyonunu sergilediğini vurguladı.

Bu günün gençliğinin Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler; Sizin hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz,” sözlerinin ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini söyleyen Bilgin, “Çocuklarımıza, gençlerimize  inanıyor ve güveniyoruz” dedi.