Gazeteciler Cemiyeti | Gazeteciler Cemiyeti “Meslek Onur Ödülü” Altan Öymen’in
22042
single,single-post,postid-22042,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Gazeteciler Cemiyeti “Meslek Onur Ödülü” Altan Öymen’in

DSC_0080

24 Ara Gazeteciler Cemiyeti “Meslek Onur Ödülü” Altan Öymen’in

Bilgin: Öymen her dönem iyi

gazeteciliğin örneği olmuştur

Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen, Avrupa Birliği finansal desteği ile hayata geçen Medya için Demokrasi / Demokrasi için Medya projesi kapsamında bu yıl ilk kez verilecek Gazetecilik Meslek Onur Ödülü’nün Altan Öymen’e verilmesi kararlaştırıldı.

Kıdemli gazeteciler, akademisyenler ve gazeteci örgüt temsilcilerinden oluşan seçici kurul Gazetecilik Meslek Onur Ödülü için oy birliğiyle Öymen’i önermesi sonrasında toplanan Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da oy birliğiyle jürinin teklifini kabul etti. Öymen’e ödülü 12 Ocak 2020’de düzenlenecek M4D Medya Konferansı sırasında törenle sunulacaktır.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin, M4D projesi kapsamında verilmeye başlanacak Gazetecilik Meslek Onur Ödülü’ne aday göstermeleri için önde gelen gazeteciler ve gazeteci örgütlerine çağrı yapıldığını, gelen tekliflerin akademisyen Hülya Eraslan, kıdemli gazeteciler Vejdi Seviğ ve İsmail Bezgin, Gazeteciler Cemiyeti temsilcisi Doğan Bulgun ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Can Güleryüzlü’den oluşan jüride değerlendirildiğini kaydetti.

Bilgin, ödül yönetmeliğine göre Gazetecilik Meslek Onur Ödülü’nün “Türkiye’de basın özgürlüğünün geliştirilmesi, gazeteciliği teşvik etme ve gazetecileri güçlendirmeye katkıda bulunmak ve gazeteciliğe hakkettiği itibarı verme amacı ile; gazeteci/medya kuruluşlarına ve gazeteci örgütlerine, Türkiye’de gazeteciliğe yaptıkları katkılar nedeniyle” verilmesinin ön görüldüğünü hatırlattı. Gazeteciler Cemiyeti başkanı, sadece gazeteci olarak değil aynı zamanda bir yazar ve bir siyasetçi olarak da Altan Öymen’in her zaman saygın ve onurlu bir duruşu olduğunu, her dönem ve her koşulda iyi gazeteciliğin örneği olduğunu vurguladı.

Bilgin, “Altan Öymen meslek ağabeyimizdir, duayenimizdir. Onun ismi önerilince zaten hem jüride hem Yönetim Kurulunda konuşma, tartışma sonlandı, ismi üzerinde tam bir ittifak sağlandı. M4D projesinin bu ilk ödülünü Öymen’e vermekten, onun kabul etmesinden dolayı kıvançlıyız” dedi.

Cumhuriyet saldırıları kınanmalıdır

Türk medyasının gazeteciliğin barış dili olması, insanı en yüce değer, doğru haberi en önemli hedef görülmesi gerektiğini Öymen gibi iyi örneklerle öğrendiğini hatırlatan Bilgin, son zamanlarda yaşanan bazı gelişmelerden ciddi kaygı duyduğunu kaydetti.

Cumhuriyet gazetesinin sistemli bir saldırı altında olduğunu, resmi ilanlarının kesildiğini kaydeden Bilgin, “Bu saldırılar tüm hürriyet, özgür medya, adalet talebi olanlarca kınanmalıdır” dedi.

“Daha çok kısa bir süre önce uydurma el bombası haberleri, güya orada burada bulunan cephanelikler ve çeşitli korku hikayeleriyle oluşturulan bir kampanya sanki yaşanmamış, yıllarca insanların hayatları belli bir siyasi-dinci ideolojinin çıkartına harcanmamış gibi bugün de açıkça bir gazeteye el bombası atılmasının teklifi, gelirlerinin baskıcı bir devlet anlayışıyla hadım edilmeye gayret edilmesi ve tüm bunların kamuoyu önünde aymazca yapılması korku verici gelişmelerdir. Dünden ders çıkarmamakta ısrar hepimize çok acı faturalar çıkarabilir. Endişeliyim,” dedi.