Gazeteciler Cemiyeti | Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin “Demirel’in vefatıyla Türkiye bir hizmet sevdalısını, özgürlük aşığını kaybetti”
18574
single,single-post,postid-18574,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin “Demirel’in vefatıyla Türkiye bir hizmet sevdalısını, özgürlük aşığını kaybetti”

headerlogo

17 Haz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin “Demirel’in vefatıyla Türkiye bir hizmet sevdalısını, özgürlük aşığını kaybetti”

Bilgin: “Demirel pek çok imza atmıştır. Ama hiçbiri basın özgürlüğünü engelleyici olmamıştır”

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin 9uncu Cumhurbaşkanı Demirel’in vefatı ile ilgili olarak verdiği demeçte “Türkiye bir hizmet sevdalısını, özgürlük aşığını kaybetti” dedi. Bilgin’in demeci şöyle: Demirel bir Türkiye aşığıydı. Ölümüyle çok partili siyasi hayatımızın hafızasının bir kısmı tarihe mal oldu. Her şeyin Cumhuriyetin kazanımlarıyla elde ettiğini her vesile ile belirten Demirel “Atatürk yoksa hiçbir ley yoktur ona her şeyimizi borçluyuz” diyecek kadar da Atatürk sevdalıydı.

Verdiği demokrasi mücadelesi sayesinde 7 kez Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yaptı, Türkiye için pek çok hizmete imza attı. Ancak özgürlükleri hele basın özgürlüklerini engelleyici hiçbir yasanın altında onun imzası yoktur. Derin hoşgörüsü sayesinde hiçbir gazeteci, yazar, karikatürist, gazete sahibi ile mahkemelik olmadı. Gazete, televizyon sahipleri hedef almadı. “Yollar yürümekle aşınmaz” dediğinde anlaşılmadı. Şimdi o yollar tomalarla, gazlarla dolu.

Ayrı görüşlerde siyaset yapılacağını kurduğu koalisyon hükümetleri ile anlattı. Zıt fikirlerle bir arada olunabileceğini hiç kimseyi ötekileştirmeden gösterdi. Türk basını, Gazeteciler Cemiyeti büyük bir dostunu kaybetti. Onun yaşamından herkesin alacağı pek çok ders var. Demirel’i ölümsüzlüğe yolcu ederken, aziz hatırası önünde tazimle eğiliyoruz. Basın camiasının başı sağ olsun.

01

Gazeteciler Cemiyeti tarafından “Yılın Adamı” seçilen Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e ödülü Başkan Nazmi Bilgin tarafından verildi.

02Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanlığı döneminde; yılın sanatçısı, yılın adamı ve yılın gazetecisi Çankaya Köşkü’ndeki ödül töreni

03

Gazeteciler Cemiyeti geçmiş dönem başkanı Beyhan Cenkçi’nin cenaze töreni