Gazeteciler Cemiyeti | Bilgin: “Medyaya,Genelkurmay Başkanına, Bilim Adamına, Sanatçıya “Terörist” Gözüyle Bakan Bir Zihniyetle Ülke Yönetilemez.”
18824
single,single-post,postid-18824,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Bilgin: “Medyaya,Genelkurmay Başkanına, Bilim Adamına, Sanatçıya “Terörist” Gözüyle Bakan Bir Zihniyetle Ülke Yönetilemez.”

başkan-yeni-600x400

16 Eyl Bilgin: “Medyaya,Genelkurmay Başkanına, Bilim Adamına, Sanatçıya “Terörist” Gözüyle Bakan Bir Zihniyetle Ülke Yönetilemez.”

“HER TÜRLÜ BASKIYA, ŞİDDETE, HUKUKSUZLUĞA VE ÖTEKİLEŞTİRME GAYRETLERİNE RAĞMEN, ÜSTÜNLERİN HUKUKUNU DEĞİL, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ  SAVUNACAĞIZ”

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, medya, genelkurmay başkanı, bilim adamı, sanatçı gibi aydın kesimlere “terörist” gözüyle bakan bir zihniyetle ülkenin yönetilemeyeceğini bildirdi.

Başkan Bilgin, Hürriyet gazetesinde çıkan bir haber üzerine iktidar yanlısı bir yayın organındaki bir haber ihbar kabul edilerek Doğan Medya Grubu hakkında “terör örgütü propagandası yaptığı” iddiasıyla soruşturma başlatılmasının basın özgürlüğüne ve hukukun üstünlüğüne indirilmiş bir darbe olduğunu vurguladı.

Daha önce gazetecilere, medya kuruluşlarına, ülke yönetiminde önemli görevler yürütmüş genelkurmay başkanı gibi yetkililere, bilim adamları ve sanatçılara benzer suçlamalar yöneltildiğini hatırlatan Bilgin, bunun çağdaş demokratik sistemlerle bağdaşmadığını kaydetti.

Bu çağdışı uygulamaların kabul edilemeyeceğini vurgulayan Bilgin, “Medyaya, genelkurmay başkanına, bilim adamına, sanatçıya ‘terörist’ gözüyle bakan bir zihniyetle ülke yönetilemez. Bu tür suçlamalarla topluma kin ve nefret tohumları ekilmektedir. Bunlar, toplumu ayrıştırıcı ve farklı düşünenleri ötekileştirici tutumlardır. Bu tutumların derhal terk edilmesi gerekir” dedi.

Nokta dergisinin basılması ve son sayısının toplatılmasına da değinen Bilgin, medya kuruluşlarına yönelik bu uygulamaların hiçbir gerekçeyle kabul edilemeyeceğini ifade etti. Bilgin, kişilik haklarına saygılı olduklarını, ancak İkinci Meşrutiyet dönemi öncesine ait gazete basma, toplatma gibi çağdışı uygulamaların yasalarımızdan çıkarılması gerektiğini belirtti.

Nazmi Bilgin, basın ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmadığı demokratik bir yapının, yurdunu seven herkesin özlemi olduğunu kaydederek, “Her türlü baskıya, şiddete, hukuksuzluğa ve ötekileştirme gayretlerine rağmen, üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü  savunacağız. Bizi dünya kamuoyunda küçük düşüren bu tür tutumlarla yasal ve demokratik haklarımızı kullanarak sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı.