Gazeteciler Cemiyeti | Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin: Kaşıkçı olayının üstü kapatılmamalıdır
21423
single,single-post,postid-21423,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin: Kaşıkçı olayının üstü kapatılmamalıdır

Başkan Nazmi Bilgin

10 Eki Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin: Kaşıkçı olayının üstü kapatılmamalıdır

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kaybolan ve öldürüldüğü iddia edilen gazeteci Cemal Kaşıkçı olayının üstünün kapatılmamasını, Suudi Arabistan’a hesap verdirilmesini talep etti.

Bilgin iddiaların çok ciddi olduğu kadar diplomatik misyonların ve diplomatların vazifelerini düzenleyen Cenevre sözleşmesine de tamamıyla aykırı olduğunu kaydederek, araştırma ve incelemelerin bu iddiaları doğrulamasının Suudi Arabistan ile ilişkilerde bedelinin ağır olacağını söyledi.

Yazılı açıklamasında Bilgin “İster sıradan bir şahıs, isterse gazeteci olsun kimsenin yaşam hakkına bir diplomatik misyonda aymazca tecavüz edilmesine, canının alınmasına ve hatta cesedinin parçalanarak yok edilmesine Türkiye seyirci kalamaz. Olayla ilgili iddialar çok vahim ve önceden planlanmış bir yok ediş programının uygulandığı intibaını vermektedir.”

Kaşıkçı’nın cesur bir gazeteci olarak bilindiğini hatırlatan Bilgin, iddiaların doğru olmamasını ve Suudi gazetecinin bir şekilde “ulaşılamaz” durumda olmasını dilemekle birlikte gelişmelerin menfur bir cinayetin işlendiğini gösterir nitelikte olduğunu kaydetti.

Bilgin, “Türkiye hiçbir ülkenin arka bahçesi, hesaplaşma alanı olamaz. Bu olay detaylıca araştırılmalı, sorumlulara hesap verdirilmeli, yasadışılık, cinayet kimsenin yanına kalmamalıdır,” dedi.