Gazeteciler Cemiyeti | Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin: Basın tarihimizde görülmemiş bu baskı ve baskınları şiddetle kınıyoruz.
18793
single,single-post,postid-18793,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin: Basın tarihimizde görülmemiş bu baskı ve baskınları şiddetle kınıyoruz.

başkan-yeni-600x400

01 Eyl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin: Basın tarihimizde görülmemiş bu baskı ve baskınları şiddetle kınıyoruz.

Basını susturmaya çalışanlar tarihin karanlık dehlizlerinde yerlerini alacaklardır.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin medyaya yönelik son baskınlar üzerine yaptığı açıklamada “Basın tarihimizde görülmemiş bu baskı ve baskınları şiddetle kınıyoruz, görüşlerini benimsemesek bile, görüşlerini açıklama özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız” dedi.

Bilgin daha sonra şunları söyledi: “Basın üzerinde sürdürülen bu baskıları ibretle ve utançla izliyoruz. Basını susturmaya çalışanlar tarihin karanlık dehlizlerinde yerlerini alacaklardır. Bilgin basın özgürlüğüne pranga takmaya çalışanları yarın elleri kelepçeli görebiliriz. Tüm basın kuruluşları ve basın örgütleri bu haksızlığa karşı kenetlenmeli ve direnmelidir. Basın özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmazıdır, basını susturmak demokrasiyi yok etmektir. Türk toplumu da buna sessiz kalmamalı ve direnmelidir. Demokrasinin varlığı ve yaşaması ancak özgür bir basınla mümkündür.”

Bilgin, Sözcü gazetesinin köşe yazarlarının köşelerinin boş bırakılmasının, yazarların yazı yazmayarak gösterdikleri haklı tepkiyi, sonuna kadar desteklediklerini de belirtti.Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin Atatürk’ün 1934 yılında söylediği “Türk basını cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır” cümlesinin yılmaz bekçileri olduklarını ve her şart altında bunu savunacaklarını da sözlerine ekledi.