Gazeteciler Cemiyeti | Gazeteciler Cemiyeti 3. Uluslararası Ressamlar Buluşması’nda sanatseverler bir araya geldi
20759
single,single-post,postid-20759,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Gazeteciler Cemiyeti 3. Uluslararası Ressamlar Buluşması’nda sanatseverler bir araya geldi

6

04 Eki Gazeteciler Cemiyeti 3. Uluslararası Ressamlar Buluşması’nda sanatseverler bir araya geldi

Bilgin, “İnadına sanata destek, inadına sanata saygı”       

Gazeteciler Cemiyeti’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Uluslararası Ressamlar Buluşması”nda yapılan tablolar, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde düzenlenen kokteyle çok sayıda bakan, milletvekili ve gazeteci katıldı.

Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliği yaptığı 3.Uluslararası Ressamlar Buluşması’nda yaklaşık bir hafta Gölbaşı Bizim Çatı Tesisleri’nde çalışmalarını sürdüren ressamların eserleri Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde sanatseverlerle buluştu. 20 sanatçının eserlerini sergilendiği kokteyl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’in açılış konuşmasıyla başladı. Açılışa, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, Yönetim Kurulu üyeleri Güray Soysal, Önder Sürenkök, Ali Oruç ile Olgunay Köse, Denetleme Kurulu Başkanı Doğan Bulgun, Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı ve cemiyetimiz onursal üyesi Yekta Güngör Özden ile Mustafa Büyükhanlı, eski bakanlardan Ünal Erkan, Şevket Bülent Yahnici, Yücel Seçkiner ile Yaşar Okuyan ve Sonsöz Gazetesi sahibi Abdi Pehlivan’ın yanı sıra çok sayıda üyemiz ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “Cemiyetimiz her daim Atatürk ilkelerinin ve cumhuriyetin savunucusu olmuştur. Her dönemde olduğu gibi inadına sanata destek, inadına sanata saygı” dedi. Bilgin şöyle konuştu:

Bilgin, “Her tablonun bir bedeli vardır elbette ancak benim koleksiyonumdaki dostlarım paha biçilmez”

“Gazeteciler Cemiyeti’nin üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Ressamlar Buluşması 25-30 Eylül tarihleri arasında yapıldı, yapılan çalışmaların ardından ortaya çıkan eserleri sizlere sunuyoruz. Bu seneki buluşmaya 20 çok değerli sanatçı dostumuz katıldı. Bunların içinde daha yolun başında olan çok genç arkadaşlarımızda vardı, mesleğin zirvesinde olanlarda. Bu sergilerin en önemli özelliği, yapılan eserlerin Gazeteciler Cemiyeti’ne armağan edilmesidir. Böylece bizler de bir koleksiyon oluşturuyoruz. Fakat benim için daha önemli bir koleksiyon oluşuyor o da dost koleksiyonu. Her tablonun bir bedeli vardır elbette ancak benim koleksiyonumdaki dostlarım paha biçilmez. Bu da serginin bana kattığı en büyük anlamlardan biridir. Bu nedenle sanatçı dostlarıma teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum. Bu buluşmada yer alan 20 sanatçıya Gazeteciler Cemiyeti adına şükran belgesi vermek istedik. Sanatın hor görüldüğü küçümsendiği hatta bazen tükürüldüğü bir dönemde 70 yıllık bir Gazeteciler Cemiyeti vardı ve onlar sanata kendi imkanları dahilinde katkı sundular denilsin diye. Bizleri de belki bu şekilde anımsarlar.  Bu cemiyetin en büyük özelliklerinden biri hemen kapının girişinde yazan Ulu Önder Atatürk’ün, “Türk basını Cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır” sözüdür. Dönemimizde bunu söyleyemiyoruz maalesef bir cemiyet başkanı olarak bundan büyük üzüntü duyuyorum. Ancak inanın ki çatısı altında bulunduğunuz bu cemiyeti, 70 yıllık geçmişinde başkanları basın özgürlüğünü savunduğu için hapiste yatmış, bedelini ödemiş bir cemiyetin devamıdır. Bizler de onlara layık olmaya çalışıyoruz. Şu an aramızda bulunan Yekta Güngör Özden bu cemiyetin uzun yıllar avukatlığını yaptı. Başı derde düşen gazetecileri başta rahmetli Beyhan Cenkçi ve Metin Toker olmak üzere hepimizi savunmuştur. Her dönem de olduğu gibi inadına sanata destek, inadına sanata saygı diyoruz”.

 

Açılış töreninin ardından, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin cemiyet adına ressamlara şükran belgelerini takdim etti. Buluşmanın organizatörlüğünü üstlenen Arif Bigeç’e de katkılarından dolayı plaket verildi. Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde sergilenen tablolar bir hafta boyunca gezilebilecek.

2 1 53 4 DSC_1778