Gazeteciler Cemiyeti | Eğitim programına katılan genç gazeteciler sertifikalarını aldı
20653
single,single-post,postid-20653,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Eğitim programına katılan genç gazeteciler sertifikalarını aldı

4..

13 Haz Eğitim programına katılan genç gazeteciler sertifikalarını aldı

 

Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde Ankara’da bir araya gelen gazeteciler eğitim programının son gününde RTÜK, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Anıtkabir’i ziyaret etti

Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Anadolu’nun farklı bölgelerinden gelen genç gazeteciler üç günlük eğitim programının son gününü, RTÜK, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Anıtkabir ve Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek tamamladı.

Gazeteciler Cemiyeti’nin İrlanda Büyükelçiliği’nin desteğiyle gerçekleştirdiği üç günlük eğitim programında genç gazetecilere,  ‘OHAL’de Medyanın Sorumluluğu, Gazetecilik Etiği, Veri Gazeteciliği, Sosyal Medya ve Basın Özgürlüğü gibi konularda alanında uzman kişiler eğitimler verdi. Demora Otel’de düzenlenen çalıştaya katılan gazetecilere, katılımlarından dolayı sertifika verildi. Sertifika töreninde konuşma yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, çalıştayın en önemli amaçlarından birinin Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen genç gazetecilerle ortak bir platformda buluşmak olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkürlerini sundu. Bilgin şöyle konuştu:

Bilgin, “Bizler, Türkiye’nin sorunlarının ortak tartışılacağı bir platform yaratmak istedik, sanırım başarılı oluyoruz”

“71 yıldır var olan cemiyetimizde, 20 yıldan fazla bir süredir başkanlık yapıyorum. Bu süre zarfında cemiyet olarak imkanlarımız dahilinde önemli işlere imza atmaya çalıştık. Birçok sivil toplum kuruluşu basın ve ifade özgürlüğü konusundaki sorunlara değinmezken, biz özellikle son beş yıldır bir takım projelerle bu işleri yürütmeye çalışıyoruz. Tüm bunları yapmamızın tek bir nedeni var; Tarihe not düşmek. Benim için her şeyden daha önemlisi ise bizlerin bir kuşağı kaybetmiş olmasıdır. Son yirmi yirmi beş yıllık dönemdeki gazetecileri maalesef kaybettik. Şimdi siz genç gazetecilere bilgi birikimlerimizi aktarıp, bunların doğru olduğunu gösterebilirsek, yeni bir kuşak kazanmış olacağız. Cemiyet olarak verdiğimiz bu mücadeleyi sırf bu nedenden dolayı sürdürmeye devam edeceğiz.

Bizler, Türkiye’nin sorunlarının ortak tartışılacağı bir platform yaratmak istedik. Bunda da sanırım başarılı olduk. Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerinden gelen arkadaşlarımızın her biri bugün burada bölgelerini temsil ediyor. Bu salonda Güneydoğu’dan, Ege’den, Karadeniz’den, Akdeniz’den ve Orta Anadolu’dan gelen genç meslektaşlarımız yer alıyor. Katılan genç arkadaşlarıma programı aksatmadan devam ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Eğitimde alanında uzman olan hocalarımız değerli bilgilerini ve deneyimlerini aktardılar. Henüz yeni bir alan olan veri gazeteciliğinin ise çok önemli olduğuna inanıyorum. Sizlerin değerlendirmelerinizden de bu eğitimi almaktan memnun olduğunuzu anlıyorum ve böyle olmasından mutluluk duyuyorum.  Sizlere ne iyi ettiniz de geldiniz diyorum. Lütfen sevgilerimi, hiç kaybolmayan inancımı ve güvenimi gittiğiniz illerdeki meslektaşlarınıza, başkanlarınıza götürün, hepinize çok teşekkür ediyorum”.

Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği eğitim programı Koordinatörü ve cemiyetimiz Başkan Yardımcılarından Yusuf Kanlı ile proje yetkilisi Seva Ülman Ertenin başkanlığında; Bursa.com internet sitesinden Mustafa Emre Özgen, İzmir Ege Ajans’dan Zeynep Aydoğdu,  Mardin İletişim Gazetesi’nden Abdulvehap Erdoğan, Giresun Son Baskı Gazetesi’nden Aslı Uzun, Çanakkale Gazete Vitamin’den İhsan Konuk, Gaziantep Telgraf Gazetesi’nden Sultan Korkmaz, Antalya Kanal V’den Begüm Aksoy, Ağrı Genç Anadolu ve Hayat Gazetesi’nden Abdullah Söylemez, Aksaray 68 Haber ve Güncel Gazetesi’nden Ramazan Koç önce RTÜK’ü ziyaret etti.

RTÜK Başkan Yardımcısı İlker Ilgın, Birinci Hukuk Müşaviri Ahmet Ziya Çalışkan, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Mehmet Çeliktaş ile Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Muhsin Kılıç genç gazetecilerle görüştü. Ilgın, gazetecilere, radyo ve televizyon kuruluşlarının lisanslarla sektöre girişinden içerik takibine kadar RTÜK’ün görev ve yetkilerine ilişkin bilgiler verdi. Türkiye’de 1800 radyo ve televizyon kuruluşunun var olduğunu belirten Ilgın, Üst Kurul’da yaklaşık 80 izleme uzmanının görev yaptığını, ayrıca RTÜK’ün sadece müeyyide uygulayıcı olmadığını aksine medyayı takip ederek denetleme görevi üstlendiğini de belirten Ilgın, bu görevlerin yanı sıra kurumun teşvik amaçlı projelerde de çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Üst Kurul’dan sonra Anıtkabir’e giden gazeteciler Atatürk’ün Mozolesini, İsmet İnönü’nün kabrini ve müzeleri gezdi.

Daha sonra Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek gazeteciler Genel Müdür Mehmet Akarca ile öğle yemeği yedi. Eğitim programı, katılımcıların Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etmesiyle son buldu.

anıtkabir 5.. 2.. DSC_1030 3..