Gazeteciler Cemiyeti | Doğan Medya’nın el değiştirmesiyle medya tek ses kalmıştır
21019
single,single-post,postid-21019,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Doğan Medya’nın el değiştirmesiyle medya tek ses kalmıştır

DSC_0079

22 Mar Doğan Medya’nın el değiştirmesiyle medya tek ses kalmıştır

Bilgin: Hürriyet’in el değiştirmesi
ana akım medyanın yok oluşudur

Gazeteciler Cemiyeti Doğan Medya Grubunun Demirören Grubuna satış görüşmelerinin başlamasını “endişe verici” bulduğunu ve “tek sesli medya” yaratma operasyonunun geldiği aşamanın göstergesi olduğunu açıkladı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin yaptığı yazılı açıklamada “Doğan Medya’nın el değiştirmesi bir devrin kapanışının ilanıdır. Gelişmelerden büyük kaygı ve üzüntü duyuyoruz. Bu durum esasında ana akım medyanın tümüyle ortadan kalkması, medyanın tek sesli hale gelmesidir. Türk basını ve basın hürriyeti açısından çok endişeliyiz” dedi.

Bilgin, Hürriyet grubunun el değiştirmesiyle gerek yazılı gerekse görsel basının yüzde 90ları aşan çok büyük bir yüzdesinin tek bir siyasi görüşün kontrolüne geçeceği korkusunu vurgulayarak, “Çok sesli basını korunması, Cumhuriyet değerlerini korumak kadar önemli görülmelidir. Her şey para değildir. Doğan ailesinin Hürriyet grubunun içerisinden geçtiğimiz dönemde bu ülke için taşıdığı özel önemi idrak etmesini beklerdik. Her şeyi maddiyat değildir. Korunması gereken değerler, ilkeler ve hepsinden önemlisi hürriyetler vardır, olmalıdır,” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti başkanı tek sesli ve tek kaynaktan beslenen Türk medyasının halkın anayasal gelişmelerden haberdar olma hakkını yerine getiremeyeceğini vurguladı. Siyasetin ve ülke yönetiminin de bu tek taraflı oluşan algıların yansıması olacağını kaydeden Bilgin, “Bu ve benzer gelişmelerin Türk demokrasisinde ciddi zafiyetler yaratacağı aşikardır,” şeklinde konuştu.