Gazeteciler Cemiyeti | DENKTAŞ’I ANDIK
18181
single,single-post,postid-18181,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

DENKTAŞ’I ANDIK

  • Denktas1
  • Denktas2

19 Oca DENKTAŞ’I ANDIK

KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş  ölümünün üçüncü yılında Gazeteciler Cemiyeti ile  Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği törenle anıldı. KKTC Büyükelçisi Fazıl Can Korkut’un katıldığı anma töreni saygı duruşu, istiklal marşı ve Rauf Denktaş’ın sesinden “İki Bayrak” şiirinin yayınlanması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Rauf Denktaş’ın tüm dünyada takdir edilen bir devlet adamı olduğunu vurgulayarak “Ölümüne tanıklık ettiğimiz son Türk kahramınını saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen KKTC Büyükelçisi Korkut, Denktaş ile olan anıları anlattı.  KKTC eski Ankara Büyükelçisi Ahmet Zeki Bulunç ve Gazeteciler Cemiyeti Özgürlük için Basın proje koordinatörü Yusuf Kanlı’nın da konuşmacı olarak katıldığı anma toplantısı geniş bir katılımla gerçekleşti.

Kıbrıs Türk halkının sürdürdüğü haklı mücadelenin, Ada’da adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasına ve Kıbrıs Adası’nın bölgede barış, istikrar ve refah alanına dönüşmesine vesile olacağı inancıyla, Merhum Denktaş bir kez daha saygıyla anıldı.