Gazeteciler Cemiyeti | BİLGİN”GAZETECİLER GÖNÜLLERİNDE ÜLKE SEVGİSİ TAŞIMALIDIR”
18386
single,single-post,postid-18386,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

BİLGİN”GAZETECİLER GÖNÜLLERİNDE ÜLKE SEVGİSİ TAŞIMALIDIR”

10 Ara BİLGİN”GAZETECİLER GÖNÜLLERİNDE ÜLKE SEVGİSİ TAŞIMALIDIR”

DSC_0328

Gazeteci Özgür ve Ulusal Olmalıdır

Özgürlük için basın projesi kapsamında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen meslek eğitimlerinin altıncısı Cumartesi günü Bursa’da gerçekleştirildi.

Gazeteciler Cemiyeti (Ankara) tarafından yürütülmekte olan AB destekli proje gereği düzenlenen eğitim programın beşinci ayağı Bursa Gazeteciler Cemiyeti Basın Kültür Sarayı’nda yapıldı.

Proje koordinatörü Yusuf Kanlı’nın katılımcılara kısa bir  “hoşgeldiniz” hitabından sonra Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin yaptığı konuşmada basının demokrasi açısından önemine değindi ve gazetecilerin her şeyden önce gönüllerinde ülke sevgisi taşımaları gerektiğini söyledi.

Daha sonra söz alan Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı medyanın tarafsız ve yansız kalması gerektiğine işaret ederek, mesleklerinde dik duran kişilerin ancak gerçek gazeteci olarak tanımlanabileceğini söyledi.

Eğitim programının ilk konuşmacısı Ankara’dan katılan Gazi Üniversitesi eski Dekanı professor Dr. Korkmaz Alemdar katılan öğrencilere basın etiği konusunu anlattı. İkinci eğitmen yine Ankara’dan Gazi Üniversitesi doçentlerinden Dr. Tuğba Asrak Hasdemir ise İfade ve Basın Özgürlüğü konusunda Eğitim verdi.

Bursa eğitimi daha sonra Bursalı kıdemli gazeteci İhsan Bölük tarafından verilen sosyal güvenlik ile ilgili eğitimle devam etti.

Eğitime katılan tüm öğrenciler ile eğitmenlerin katıldıği öğlen yemeğinden sonra Bursa programı gazeteci Okan Yüksel tarafından verilen “Sosyal Medya”, Yusuf Kanlı tarafından verilen “Zaman Yönetimi” ve Avukat Turgut Özkan tarafından verilen “Basının Karşılaştığı Tehlikeler”  konularında devam etti.

Cumartesi günü yapılan eğitim programından bir gece önce ise Ankara’dan gelen proje ekibi ve Başkan Nazmi Bilgin ile Kolaylı başkanlığındaki Bursa komitesi, yerel gazetecilerin katıldığı bir akşam yemeğinde bir araya geldi.  Basın ile yapılan toplantıda yerel medya problemleri tartışılarak bazı çözüm önerileri ortaya konuldu.