Gazeteciler Cemiyeti | Bilgin, “Ürkütücü bir geceden vakurla çıkıldı”
19328
single,single-post,postid-19328,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Bilgin, “Ürkütücü bir geceden vakurla çıkıldı”

DSC_0079

16 Tem Bilgin, “Ürkütücü bir geceden vakurla çıkıldı”

Gazeteciler Cemiyeti: Türk medyasının 15 Temmuz performansı gurur verici oldu

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin Türkiye’nin endişe verici, ürkütücü, üzücü 15 Temmuz gecesinden birlik, beraberlik ve demokrasiye bağlılığını belgeleyerek çıktığını söyledi.

Darbe girişimiyle ilgili bir yazılı açıklama yapan Bilgin, 27 Mayıs 1960 darbesiyle başlayan, demokrasinin sorunlarının demokrasi dışı yollarla, güç kullanarak aşılması hastalığının artık geride bırakılması gerektiğini vurguladı. Gazeteciler Cemiyeti başkanı “Halkımız demokrasiye bağlılığını net bir şekilde ortaya koydu. Çözümün demokrasi içerisinde aranması gerektiğini gösteren halkımız Türkiye’de darbe döneminin artık kapanması gerektiğini gür sesiyle haykırdı. Ürkütücü bir geceden vakurla çıkıldı” dedi.

Bilgin, tüm siyasi partiler de demokratik yönetime müdahaleye karşı birleşerek Türk siyasetinin de geldiği aşamayı sergilediğini vurgulayarak, “Yaşanılan bu acı tecrübeyi de dikkate alarak ülkemizde uzun zamandır devam eden gerginlik, kutuplaşma politikalarına son verilmelidir” çağrısında bulundu. Gazeteciler Cemiyeti başkanı Türk basınının çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu, sansür ve oto sansürün çok ciddi bir sorun haline geldiğini vurgulayarak, “Artık yaraların herkesi kucaklayarak, hoşgörü, anlayış ve farklılıkların birlikte var olması temelinde sarılması zamanıdır,” dedi.

Bilgin yaşanılan acı tecrübe sorasında Türkiye’deki yönetim anlayışının daha otoriterleşeceği endişelerinin olduğunu belirterek, “Umudumuz, yaşanılanlardan ders alınarak, sorunların kapsayıcı ve hoşgörülü bir yaklaşımla çözülmesi desturunun önümüzdeki döneme şekil vermesidir,” dedi.

Halkın darbeye karşı direnişini, demokrasiyi savunma kararlılığını tüm tehditlere karşı yayınlarında yer vererek duyuran Türk basınının da tarihi bir görev yaptığını kaydeden Bilgin, “Darbeciler tarafından TRT ve özellikle merkez medya olarak nitelenen Doğan Medya Grubu’nun işgale uğramasını kınıyor, çok zor şartlar altında 15 Temmuz gecesi boyunca meslek ilkelerinden  ödün vermeden görevlerini yerini getirmeye çalışan tüm meslektaşlarımıza Gazeteciler Cemiyeti olarak takdirlerimizi sunuyoruz. Türk medyasının 15 Temmuz performansı gurur verici oldu,” dedi.