Gazeteciler Cemiyeti | Bilgin: TRT’de kadrolaşma endişe verici
21836
single,single-post,postid-21836,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Bilgin: TRT’de kadrolaşma endişe verici

NAZMİ BİLGİN

17 May Bilgin: TRT’de kadrolaşma endişe verici

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin kamu kuruluşlarında yıllarca emek veren personelin “ihtiyaç fazlası” olarak Devlet Personel Başkanlığında “havuza” alınması ama başka kamu birimlerinden bu kuruluşlara personel kaydırılmasının ciddi bir kadrolaşma çabası olduğunu gösterdiğini söyledi.
Bilgin, kamu personel rejimine Gazeteciler Cemiyeti’nin müdahale edemeyeceğini ancak basın emekçisi statüsündeki kamu personelinin özlük haklarının korunmasındaki hassasiyetinin de anlaşılması gerektiğini söyledi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, “Görevlerinden alınan, havuzda atama bekleyen ya da kendi alanlarıyla alakasız ve vasıfsız devlet memuru kadrolarına getirilen arkadaşlarımızın durumları üzüntü ve endişe verici bir kıyımı, hele hele alındıkları pozisyonlara başka birimlerden kaydırma yapıldığı görülen hallerde, art niyetli bir kadrolaşma hareketini göstermektedir” dedi.
Yıl başından önce dağıtılan Basın Yayın Genel Müdürlüğü’nden 170’e yakın kamu çalışanının başka kamu kurumlarında uzmanlıkları ve geçmiş çalışmalarıyla alakasız görevlere atanarak mağdur edildiklerini hatırlatan Bilgin, “Şimdi de Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumundan 169 arkadaşımız ‘ihtiyaç fazlası’ olarak görülüp Devlet Personel Başkanlığı havuzuna alınmışlar. Birkaç ay içerisinde başka görevlere getirilecekleri, özlük haklarının korunacağı söylenmektedir. Bu arkadaşlarımız basın emekçileridir. Görevlendirilecekleri kurumlarda uygun görevlere getirilmeleri beklentimizdir” ifadelerini kullandı.
Bilgin, daha önceki dönemde 1784 kişinin ikna edici cazip “teşvik” teklifleriyle emekli edilerek TRT’nin uzmanlık gerektiren kadrolarının bir çoğunun zaten boşaltılmış olduğunu hatırlatarak, aynı dönemde Anadolu Ajansı kadrosundan 300’e yakın personelin TRT’de görevlendirilmesinin kadrolaşma hareketinin açık göstergesi olduğunu kaydetti.
Tecrübeli personelin başka kurumlara gönderilmesini eleştiren Bilgin, Gazeteciler Cemiyeti olarak TRT’de “Özel Hukuk Hükümlerine Tabi Personel” diye tanımlanan yeni bir istihdam şeklinin uygulamaya sokulmaya çalışıldığını, 657 sayılı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun ve onun sağladığı iş güvencesi ve özlük haklarının ortadan kaldırıldığı, yeni bir rejim ve TRT amaçlandığını endişeyle izlediklerini söyledi.