Gazeteciler Cemiyeti | Bilgin: Özgür basın temel talebimizdir
20697
single,single-post,postid-20697,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Bilgin: Özgür basın temel talebimizdir

Başkan Nazmi Bilgin

29 Tem Bilgin: Özgür basın temel talebimizdir

Gazeteciler Cemiyeti başkanı Cumhuriyet davasında verilen yedi kişiye kontrollü tahliye kararını “olumlu ama yetmez” sözleriyle değerlendirdi

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin Cumhuriyet Davasında 7 tutuklu ile ilgili “kontrollü tahliye” kararı verilmesini “olumlu ama yetmez” sözleriyle değerlendirdi.

“Cumhuriyet’in Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, değerli araştırmacı gazeteci Ahmet Şık, yayın danışmanı ve dış politika yazarı Kadri Gürsel ve İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’ın ise aylarca tutukluluk ve soruşturmadan sonra ‘delillerin korunması’ iddiasıyla tutukluluğunun devamını anlamakta zorlandığını kaydeden Bilgin, esas olanın tutuksuz yargılama, istisnanın ise tutuklu yargılama olduğunun hatırlanmamasının üzüntü ve endişe sebebi olduğunu söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti başkanı, Cumhuriyet gazetesinin çizeri Musa Kart, yazarı Hakan Kara, yöneticisi Önder Çelik, okur temsilcisi Güray Öz, Kitap eki yayın yönetmeni Turhan Günay ve avukatları Bülent Utku ile Mustafa Kemal Güngör’ün “kontrollü tahliye” edilmelerini sevinçle karşıladığını ama “170’i geçen hapisteki gazeteci” nedeniyle burukluğunun devam ettiğini söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti başkanı “Uzun bir süredir özgürlük kısıtlamaları, basını susturma gayretleri, sansür gibi uygulamalar, hapiste 170’i aşan gazeteci sayısı, hukuk devleti ve demokratik ülke kavramlarıyla uyuşmuyor” dedi.

Basın örgütleri olarak temel taleplerinin “özgür basın, özgür gazeteci” olduğunu söyleyen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “gazetecilik suç değildir. Kimse gazetecilik yaptığından dolayı hapsedilmemeli, terörist olarak yaftalamamalıdır,” dedi.