Gazeteciler Cemiyeti | Bilgin: Özgür basın için genç düşüncelere ihtiyacımız var
18906
single,single-post,postid-18906,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Bilgin: Özgür basın için genç düşüncelere ihtiyacımız var

  • gençler2

24 Eki Bilgin: Özgür basın için genç düşüncelere ihtiyacımız var

Erasmus+ Gençler ve Politika Yapıcıları Arasında Diyalog Programı kapsamında Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Özgürlük İçin Basın, Söz Gençlerde projesi başladı.

23 Ekim’e kadar sürecek olan proje Türkiye’nin dört bir yanından 40 gençle 18 politika yapıcıyı buluşturacak.

ÖiB Söz Gençlerde projesi 18 Ekim akşamı gençlerin kendi aralarında yaptıkları tanışma faaliyetleriyle başladı. Yaygın eğitim metotlarıyla yapılan tanışma toplantısının ardından proje açılışı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin tarafından yapıldı.

Bilgin, gençlere “Yoğun basın ihlallerinin yaşandığı bu dönemde özgür basın için sizlerin düşüncelerine ihtiyacımız var” diyerek “basının önündeki sorunlar için çözüm önerileri üreterek topluma, politikalara ve demokratik hayata aktif olarak katılmanızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti ÖiB proje ekibinden Seva Erten, proje boyunca gençlerden aktif katılım sağlamalarını istedi. Açılış konuşmalarının ardından, Türkiye Ulusal Ajansı uzmanı Oya Bumin Erasmus + Programı ve sunduğu fırsatlardan bahsetti. Program gençlik proje ekibinin çalışmalarıyla devam etti. Gazeteci Pınar Dağ veri gazeteciliği ve açık veri konusunda gençlere atölye çalışması yaptırdı.

Proje kapsamında:

Bugün saat 10:00’da gazeteci Muharrem Sarıkaya ifade ve basın özgürlüğü konusu tartışmaya açacak. Gün boyu veri gazeteciliği atölyesine devam edilecek olup, saat 17:00’da avukat Tuncay Alemdaroğlu bilgi edinmenin yasal gerekçesi hakkında gençlere bilgi verecek.

Yarın saat 10:00’da Doğruluk Payı editörü Bengi Cengiz atölye çalışmalarını başlatacak, saat 13:00’da ise Doç. Dr. Tuğba Asrak Hasdemir insan hakları konusuna giriş yapacak. Öğleden sonra saat 14:00 itibariyle milletvekili Mustafa Balbay basın özgürlüğü, saat 15:00’da Prof. Dr. Korkmaz Alemdar meslek etiği, saat 16:30’da ise gazeteci Faruk Bildirici basında etik konusunu tartışmaya açacak.

22 Ekim Perşembe, 11:45’de gazeteci Taylan Erten ve 14:00’da ise sendikacı Yaşar Seyman  özgür basın konusunda sunum yapacaklar. Aynı günün akşamı saat:18:45’te Persona Non-Grata belgeselinin yönetmeni, gazeteci Tuluhan Tekelioğlu gençlerle birlikte belgeseli izleyerek, “işsiz gazeteciler” konusunda gençlere bilgi verecek.

Projenin son günü, 23 Ekim tarihinde ise saat 10:00 itibariyle milletvekili Aylin Nazlıaka basın özgürlüğü ve insan hakları konusunu işleyecek. Program gazeteci Taner Dedeoğlu’nun röportaj teknikleri atölyesiyle devam edecek, ardından İş ve Meslek Danışmanı Hüseyin Aktürk’ün anlatacağı sosyal medya ve kariyer planlama konuları ile oturumlar son bulacak.

Proje kapanışını gazeteci Yusuf Kanlı ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin yaparak, gençlere sertifikalarını verecek.