Gazeteciler Cemiyeti | Bilgin: Hürriyet’teki tenkisat üzücü
22009
single,single-post,postid-22009,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Bilgin: Hürriyet’teki tenkisat üzücü

31 Eki Bilgin: Hürriyet’teki tenkisat üzücü

“Bir krizden geçiyoruz, esenliğe elbet ulaşacağız”

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin Hürriyet gazetesinde son günlerde yaşanan büyük tenkisatın endişe ve üzüntü verici olduğunu söyledi.

Gelişme ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin hiçbir gerekçe gösterilmeden, “Yönetim Kurulu’nun işletmesel kararı” gibi ne olduğu anlaşılmayan bir açıklama ile çok sayıda gazetecinin işlerine son verilmesinin medya sahipliği sıkıntısını yeni bir boyuta taşıdığını söyledi.

Gazete yönetimleri üzerinde siyasetin her zaman belli bir etkisinin olduğunu kaydeden Bilgin, “Ancak günümüzdeki gibi tamamen siyasete, belli bir siyasi partiye endekslenmiş medya Türk basın tarihinde çok ender görülmüştür. Her görüldüğünde de hem ülke hem Türk basını büyük acılar yaşamıştır. Gelişmelerden ciddi şekilde endişe duyuyoruz,” dedi.

Gazetecilerin evlerine gönderilen tebligatla veya kurumsal elektronik posta hesaplarının kapatılması yoluyla işten çıkarılmalarının yakışıksız bulduğunu vurgulayan Bilgin, “Daha da vahimi, Hürriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmeni görevini gören dostumuz Vahap Munyar ve gazete şeflerinin bu yaşananlardan hiç haberdar edilmeleri gereğinin bile düşünülmediğidir. Bu hoyrat davranış en az gazetecilerin iş akitlerinin sona erdirilmesi kadar yanlış ve kabul edilemezdir” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin, Türkiye’nin çok ciddi siyasi, ekonomik ve doğal olarak da medya krizi içerisinden geçmekte olduğunu ancak ülkenin bütün bu yaşananları geride bırakıp esenliğe kısa sürede çıkacağından emin olduğunu kaydetti.