Gazeteciler Cemiyeti | Bilgin: Bugün kenetlenme günüdür
19109
single,single-post,postid-19109,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Bilgin: Bugün kenetlenme günüdür

17 Mar Bilgin: Bugün kenetlenme günüdür

Gazeteciler Cemiyeti’nden teröre lanet ve birlik çağrısı

Gazeteciler Cemiyeti Türkiye’nin büyük bir oyunla karşı karşıya olduğunu, şiddet eylemleriyle ve uyduruk terörizm tehditleriyle ülkenin bir kaos, bezginlik ve teslimiyet atmosferine çekilmek istendiğini kaydederek, “Bu oyuna gelinmemeli, birlik, beraberlik ruhunu kaybetmeden ülkemizin gücüne inancı korumalıyız” çağrısında bulundu.

Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki başkanı Beyhan Cenkçi’nin 23’üncü ölüm yıl dönümünde mezarı başında anmak üzere Kaş’da toplanan Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu sonrasında yapılan açıklamada “hukukun içinde ve demokratik norm ve ilkelerden sapılmadan terörizmle mücadelede yürütülmelidir” denildi.

Yönetim Kurulu adına açıklamayı okuyan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “Şu bu demeden birlik ve beraberliği sağlamaya, ulusça kenetlenmeye ihtiyacımız var. Bunu yapmalıyız,” dedi.

Bilgin “Ankara’da 10 Ekim, 17 Şubat ve en son da 13 Mart günlerinde son beş ayda üç kez kalleş saldırılara uğradı. 173 vatandaşımız bu saldırılarda hayatlarını kaybetti. Çok sayıda vatandaşımız yaralandı ve bir çoğu ömür boyu bu iğrenç saldırıların etkisiyle yaşamaya mahkum oldu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı, gazi vatandaşlarımıza ise acil şifa dileriz. Tüm halkımızı teröre karşı dik durulması için her zamankinden daha fazla birlik içinde olmaya, hep birlikte yaralarımızı sarmaya davet ediyoruz” dedi.

Bilgin, teröristlerin ve işbirlikçilerinin terörün amaçladığı panik ve bezginlik ortamını yaratabilmek için çeşitli metotlara baş vurduklarına işaret ederek, “Sahte alarm ve terörist saldırı mesajlarıyla, suikast saldırısı yapmak isteyen teröristlerin yakalandığı gibi uydurma ya da yalan haberlerle halkın korku ve paniğe sevk edilmek istenebileceği her zaman hatırlanmalıdır” dedi.

Yönetim Kurulu’nda bu konuların derinlemesine değerlendirildiğini ve halka bu çağrının yapılmasına karar verildiğini söyleyen Bilgin, “Bu vatan söz konusuysa hiçbir ayrım gözetmeden, hiç kimseyi dışlamadan, bir ailenin değişik ama birbirini çok seven bireyleri gibi kenetlenmenin işte tam da sırasıdır. Bugün bu kenetlenmeyi yapmalıyız, yapabilmeliyiz. Bizim bundan hiç şüphemiz yoktur,” dedi.

Gazeteciler Özgürlük Platformu dönem başkanlığının ve sözcülüğünün de 16 Mart itibarıyla iki ay süreyle Gazeteciler Cemiyeti’ne geçtiğini açıklayan Bilgin, bir önceki dönem başkanı ve sözcüsü Çağdaş Gazeteciler Derneği’ne hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.