Gazeteciler Cemiyeti | Beyhan Cenkçi’yi andık
19113
single,single-post,postid-19113,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Beyhan Cenkçi’yi andık

17 Mar Beyhan Cenkçi’yi andık

KAŞ – Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki Başkanı Beyhan Cenkçi, Kaş’ta mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Başkan Yardımcısı Ertürk Yöndem, Genel Sekreter Ümit Gürtuna, Mali Sekreter Mustafa Yoldaş, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Şimşek, Ali Oruç, Yusuf Kanlı, Önder Sürenkök, Onur Kurulu üyesi Fethi Akkoç, Basın Meclisi üyesi Cahit Dingil, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, eski Belediye Başkanı Emin Erdem, ilçenin önde gelenleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Nazmi Bilgin, törende yaptığı konuşmada, her 17 Mart’ta Kaş’ta ilçeyi kendine ikinci ev yapan, Kaş’ın Türkiye ve dünyada tanıtımı için ömür boyu uğraşan ve vasiyeti üzerine ilçede defnedilen Beyhan Cenkçi’yi anmak için toplanıldığını söyledi.

Bilgin, Cenkçi’nin Türkiye, Kaş, gazetecilik mesleği ve Gazeteciler Cemiyeti için büyük hizmetleri olan önemli bir şahsiyet olduğunu vurgulayarak, “23’üncü ölüm yıldönümünde de kendisinin eksikliğini yoğun olarak hissediyor ve sağlığında vasiyet ettiği gibi özel önem vermeye devam ediyoruz” dedi.

Kaş Belediye Başkanı Kocaer de konuşmasında, Beyhan Cenkçi’nin kendisini Kaş’a adayan bir kişi olduğunu belirterek, “Elektriğimizde, suyumuzda, yolumuzda ve Kaş’ın bugüne gelişinin her aşamasında Cenkçi’nin ve Gazeteciler Cemiyeti’nin büyük katkıları vardır” ifadesini kullandı.

Kocaer, kendisini Kaşlı olarak gören ve ilçeyi ikinci evi değil, gerçek evi kabul eden Cenkçi’nin Kaş’ta kendi evinde ebedi istirahatgahında olduğunu vurguladı.

Daha sonra Beyhan Cenkçi için dua edildi. Törenden sonra da Kaş Merkez Süleyman Çavuş Camisinde Cenkçi için mevlit okundu.

Bu arada Nazmi Bilgin başkanlığındaki Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar ile Belediye Başkanı Halil Kocaer’i ayrı ayrı makamlarında ziyaret etti. Bilgin, Kaymakam Bayar’a, ilçe okullarındaki spor faaliyetlerinde kullanılmak üzere badminton, okçuluk, satranç gibi dalların malzemelerini hediye etti. Bayar ve Kocaer’le yapılan görüşmelerde, ilçenin sorunları ile Gazeteciler Cemiyeti’nin faaliyetleri konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

sporcu (1)