Gazeteciler Cemiyeti | BEYHAN CENKÇİ’Yİ ANDIK
21009
single,single-post,postid-21009,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

BEYHAN CENKÇİ’Yİ ANDIK

19 Mar BEYHAN CENKÇİ’Yİ ANDIK

Gazeteciler Cemiyeti’nin unutulmaz Başkanlarından Beyhan Cenkçi, ölüm yıldönümünün 25. yılında Kaş’taki Anıt Mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Cenkçi’nin mezarı başındaki törene Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Başkan Yardımcısı Ertürk Yöndem, Genel Sekreter Ümit Gürtuna, Mali Sekreter Mustafa Yoldaş, Yönetim Kurulu üyeleri Güray Soysal, Olgunay Köse, Denetim Kurulu Başkanı Doğan Bulgun ve üyelerimiz Cahit Dingil, Fethi Akkoç, Besim Güçtenkorkmaz ile Kaş’ın ileri gelenleri katıldı.

Tören sırasında bir konuşma yapan başkan Nazmi Bilgin, Beyhan Cenkçi’nin Atatürk ilke ve inkılaplarının, cumhuriyetin gerçek bir savunucusu olduğuna işaret ederek şunları söyledi;

“Bugün de cemiyetimiz Türkiye’de basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve insan haklarının korunması konularında çabalarını yoğun biçimde sürdürmektedir.”

Başkan Bilgin, Beyhan Cenkçi’nin Kaş’ı keşfettiği yıllarda karayolu ulaşımının olmadığı, elektriğin ise jeneratörlerle temin edildiğine işaret etti.Suyun da sarnıçlardan temin edildiğini belirttikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü;

“Beyhan Bey tüm bu sorunların giderilmesi için çok yoğun çaba harcadı. Eğer bugün Kaş’ın yolu varsa, elektriği kesilmiyorsa, suyu akıyorsa onun girişimleri sayesinde olmuştur. Çünkü Beyhan Bey’in hedefi Kaş’ı uluslararası bir marka yapmaktı. Bunun gerçekleşmesi için her olanaktan yararlandı. Bilindiği gibi Bayram gazetelerinde sürekli Kaş’ın geleceğine ilişkin haber ve röportajlara yer verdi. Her platformda Kaş’ı uluslararası turizm dünyasında tanıtmak için bıkmadan usanmadan girişimlerde bulundu. Kaş’ın bugüne gelmesinde O’nun büyük katkısı vardır. Kaşlıların da Beyhan Bey’in bu girişimlerini unutmadıklarını biliyoruz.”

Eski Kaş Belediye Başkanı Emin Erdem de başta Cemiyet Başkanı Nazmi Bilgin olmak üzere Cemiyet yönetici ve üyelerinin her yıl Beyhan Cenkçi’nin ölüm yıldönümünde Kaş’a geldiğini özel bir vefa örneği sergilediğine işaret ederek “Kaşlılar da hem Beyhan Cenkçi’nin hem sizin çabalarınızı takdirle karşılıyor ve bu desteğin devamını bekliyoruz” dedi.

Törenin ardından Kaş Merkez Camisi’nde Cemiyetimiz tarafından Beyhan Cenkçi ve vefat eden üyelerimiz için mevlit okutuldu.

KAŞ KAYMAKAMI İLE BULUŞTUK

Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar ile cemiyetimiz üyeleri bir araya geldi. Kaş’ın sorunları görüşüldü, sorunların nasıl çözümleneceği konusunda fikir alışverişi yapıldı.Cemiyetimizin spor federasyonlarından temin ettiği spor malzemeleri ile birlikte cemiyetimizin yayını “Türkiye’de kitle iletişimi: Dün-Bugün-Yarın” adlı eser de Başkan Nazmi Bilgin tarafından kaymakam Bayar’a takdim edildi.

Bu arada Cemiyet Başkanımız Nazmi Bilgin ve beraberindeki heyet  Kaş Belediye başkanı Halil Kocaer’e bir nezaket ziyaretinde bulundu.

 kaş4 kaş5