Gazeteciler Cemiyeti | “Beyhan Cenkçi Yaya Yolu” tabelası asıldı
19738
single,single-post,postid-19738,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

“Beyhan Cenkçi Yaya Yolu” tabelası asıldı

BEYHAN CENKCİ YAYA YOLU

03 Şub “Beyhan Cenkçi Yaya Yolu” tabelası asıldı

ANKARA- Çankaya Belediyesi Gazeteciler Cemiyeti binası yanındaki yaya yoluna merhum başkanlarımızdan Beyhan Cenkçi’nin adını verdi. Üsküp Caddesi (Çevre Sokak) 35 numaradaki cemiyet binamız ile Ant sokağı bağlayan geçite Belediye Meclisi kararı ile ‘Beyhan Cenkçi Yaya Yolu’ tabelası asıldı.
1969-1992 yılları arasında başkanlık görevinde bulunan Cenkçi 1935 yılında Bursa’da doğdu. Eğitimini İngiltere’de Gazetecilik Okulu ve ardından ABD St John’s College Toplum Yönetimi bölümünde tamamlayan Cenkçi mesleğe 1954 yılında Ankara’da yayınlanan Medeniyet Gazetesi’nde başladı. Ardından Yenigün, Ulus, Ankara Telgraf, Ankara Ekspress ve Dünya gazetelerinde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü, yazarlık ve başyazarlık, genel yayın müdürlüğü yaptı. 212 sayılı yasanın gerçekleşmesinde büyük katkısı oldu. Cenkçi ayrıca 5 yıl boyunca Gazeteciler Sendikası Başkanı olarak da görev yaptı. Bunların yanında  Anadolu Ajansı Genel Müdür Danışmanlığı, Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği ve UNESCO Millî Komisyonu Basın Komitesi Üyeliğinde bulundu. Ankara SBF Basın-Yayın Yüksek Okulu’nun kuruluşunda önemli katkıları olan Cenkçi, genç gazetecilerin eğitime önem vermiş ve birçok olanak yaratmıştır.
24 yıllık başkanlık döneminde cemiyetin gelişiminde büyük rol oynayan Cenkçi’nin meslekteki başarılarının yanı sıra, Kaş ilçesinin Türkiye ve dünya turizmine tanıtılmasına katkı sağladığı da bilinmektedir.

YAYA YOLU 2cenkçi