Gazeteciler Cemiyeti | BAŞKAN BİLGİN BAZI MEDYA KURULUŞLARINA YAPILAN BASKIN VE GÖZALTILARI ŞİDDETLE KINADI
16822
single,single-post,postid-16822,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

BAŞKAN BİLGİN BAZI MEDYA KURULUŞLARINA YAPILAN BASKIN VE GÖZALTILARI ŞİDDETLE KINADI

headerlogo

30 Ara BAŞKAN BİLGİN BAZI MEDYA KURULUŞLARINA YAPILAN BASKIN VE GÖZALTILARI ŞİDDETLE KINADI

‘’FİKİRLERİNE DÜŞÜNCELERİNE KATILMAYABİLİRİZ ANCAK FİKİRLERİNİ AÇIKLAMA HAKLARINI SONUNA KADAR SAVUNURUZ , SAVUNACAĞIZ’’

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, bazı medya kuruluşlarına karşı yapılan baskınları ve gazetecilerin gözaltına alınmasını şiddetle kınayarak , ‘’ Fikirlerine düşüncelerine katılmayabiliriz ancak fikirlerini açıklama haklarını sonuna kadar savunuruz savunacağız ‘’ dedi.

Nazmi Bilgin’în konuyla ilgili açıklaması şöyle:

‘’Özgür basın, baskılarla baskınlarla susturulamaz. Yapılanlar demokrasiyle, insan haklarıyla, fikir özgürlüğüyle bağdaştırılamaz, şiddetle kınıyoruz.   Düşünce özgürlüğünü karanlık dehlizlere sokmak isteyenler,  tarih önünde hesap veremez hale gelirler.  ‘’Makul Şüphe’’ ucubesinin getireceği vahim sonuçları  Cumhurbaşkanına , basından sorumlu Başbakan Yardımcısına anlattık. Son olaylar, ne yazık ki bizi haklı çıkardı.  Ergenekon ve benzeri davalarda gazetecileri  ve basın özgürlüğünü savunduk bugün de bu inancın arkasındayız.

Fikirlerine düşüncelerine katılmayabiliriz ancak fikirleri açıklama haklarını sonuna kadar savunuruz savunacağız. Bu operasyonların biran önce sonlandırılmasını, gözaltına alınan meslektaşlarımızın  ve diğer aydınların derhal serbest bırakılmasını yüce Türk yargısından talep ediyoruz .

Bugün basın özgürlüğüne pranga takmak isteyenler yarın  kelepçe taşımak durumunda kalabilirler’’