Gazeteciler Cemiyeti | BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN’I ZİYARET ETTİK
18319
single,single-post,postid-18319,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN’I ZİYARET ETTİK

  • DSC_0039
  • DSC_0033
  • DSC_0036
  • DSC_0042

17 Kas BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDOĞAN’I ZİYARET ETTİK

— Akdoğan: “Yeni yasada kazanılmış haklardan geri dönüş olmayacak”

— Bilgin: “Yeni basın iş yasasında gazeteci tanımı yapılmalı”

 “Güvenlik paketinde yer alan makul şüphe unsuru kaygı yaratıyor”

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, basın iş yasasında yapılması için çalıştıkları değişikliklerde gazetecilerin kazanılmış haklarında geriye dönüşün kesinlikle olmayacağını bildirdi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, yeni yasada gazeteci tanımının yer alması gerektiğini kaydetti.

Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ı ziyaret etti. Nazmi Bilgin başkanlığındaki heyette; Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Başkan Yardımcıları Kemal Karacehennem, Ertük Yöndem, Ayhan Aydemir, Genel Sekreter Ümit Gürtuna ile Yönetim Kurulu üyeleri Güray Soysal, Mustafa Yoldaş, Ali Şimşek, Ali Oruç, Ateş Tümer ve Hande Fırat yer aldı.

Başbakanlık binasındaki görüşmede Başkan Nazmi Bilgin, basın iş yasasında yapılması öngörülen değişikliklerin ele alındığı çalıştaylara değinerek, “Bu çalıştaylarda da dile getirdiğimiz gibi, basın iş yasasındaki en büyük eksik gazeteci tanımıdır” dedi. Basındaki tekelleşmenin ve bunun uzantısı olan sendikasızlaşmanın basının en ciddi sorunları olduğunu kaydeden Nazmi Bilgin, bu sorunlar yüzünden gazetecilerin iş ile aş arasında bırakıldığını, gazetecilerin sağlık hizmeti alabilmek için sigortayı tercih ederek sendikadan uzaklaştığını ifade etti. Bilgin, bunların acilen çözülmesi gereken sorunlar olduğunu bildirdi.

Başkan Bilgin, üzerinde çalışılan güvenlik paketinde “makul şüphe” unsurunun yer almasının yarattığı kaygıları da dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da bu yasama dönemi içinde çıkması için uğraştıkları yeni basın iş yasasının, kazanılmış haklara dokunulmadan yeni düzenlemeler içereceğini bildirdi. Akdoğan, “Kazanılmış haklardan geriye dönüş kesinlikle olmayacak” dedi. Yasanın yeni ortaya çıkan kavramları da içermesi gerektiğini belirten Akdoğan, “Örneğin internet gazeteciliği hayatımıza girdi. Onunla ilgili hükümler eski yasada bulunmuyor. Bu alanda çalışan gazeteciler, basın kartı alamadığı için her yere giremiyor. Bu sorunların da çözümü için çalışıyoruz” diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Başbakan Yardımcısı Akdoğan’a Türk basının sorunlarıyla ilgili rapor ve Gazeteciler Cemiyeti yayınlarından örnekler sundu.