Gazeteciler Cemiyeti | ABC Gazetesi Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, ABD’de ki karanlık lobi ilişkilerini anlattığı “Lobiler ve Ajanlar”
19286
single,single-post,postid-19286,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

ABC Gazetesi Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, ABD’de ki karanlık lobi ilişkilerini anlattığı “Lobiler ve Ajanlar”

21203

13 Haz ABC Gazetesi Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, ABD’de ki karanlık lobi ilişkilerini anlattığı “Lobiler ve Ajanlar”

Uzun yıllar ABD’de gazetecilik yapan ABC Gazetesi Washington Temsilcisi Yılmaz Polat; Amerika’da lobisiz tanıtmanın olamayacağı, az gelişmiş ya da geri bıraktırılmış ülke siyasetçilerinin bu büyük ve güçlü ülkede lobisiz bir yere varamayacağının kafalara sokulduğunu anlatıyor.

Türk siyasetçilerin de bundan fazlasıyla nasibini aldığını ortaya koyuyor. Lobilerin nasıl reklam yaptıklarını, hükümetleri avlamak için hangi ilginç yöntemleri geliştirdiklerine ışık tutuyor. Polat, ABD lobicileri için, “Damara nerden gireceklerini iyi bilirler” diyor.

Polat’ın kitabını okuduğunuzda, ‘Karanlıklar Prensi’ adıyla tanınan neo-con ideolog Richard Perle ve CIA üst düzey yöneticilerinden Graham Fuller gibi isimlerin Türk siyaseti ve siyasetçilerinin üzerinde, ülkenin kaderini etkileyecek ölçüde nasıl etkili olduklarını daha iyi anlayacaksınız.

Türk kamuoyunda bilinmeyen bir çok olaya kitabında yer veren Polat; bazı lobi kuruluşlarının nasıl hem PKK’ya hem de Türk hükümetlerine çalıştığını, ABD’de bu grift ilişkilerin nasıl oluştuğunu da gün ışığına çıkarıyor.

Yılmaz Polat özetle bize “Washington’da hiç bir şeyin tesadüf “ olmadığını gösteriyor.

Kitap bugünden itibaren raflardaki yerini aldı.

 

Lobiler ve Ajanlar
Yılmaz Polat
SİYAH BEYAZ YAYINLARI